Први Рели Крос „Награда Куле 2023“ испунио сва очекивања

Фото: Qmedia

КУЛА, 03.05.2023. – На платоу „Кулатранса“ у Кули виђен је несвакидашњи спектакл за све љубитеље адреналина и брзе вожње. Наиме, први пут у Кули одржан је Рели крос „Награда Куле 2023“, у организацији Спортског ауто и картинг савеза Војводине, а уз подршку Општине Кула и Туристичке организације општине Кула. Такмичари су наступали у три класе, а виђена је велика борба пуна преокрета и неизвесности. Надметали су се такмичари из Сомбора, Новог Сада, Српског Милетића и многих других места. Када је реч о најбоље пласираним такмичарима, пласман је следећи: у Класи 1 трећи је Игор Сенте, други Немања Гладић, док је првопласирани Саша Вељковић. У Класи 2 други је Вељко Коцић, а први је Никола Миљковић, док је шампион Класе 3 Драган Зарић. Након званичног дела, уследила је ревијална вожња квадовима. У све три класе уручени су пехари за најбоље такмичаре, а такође су уручена и два специјална пехара за допринос овом такмичењу, и то Здравку Марићу и Милошу Орловићу. С обзиром да је овакав формат такмичења први пут виђен на територији наше општине, нешто више о њему рекао је Милош Бркић, председник Спортског ауто и картинг савеза Војводине:

„По први пут у Кули, али и у историји нашег ауто спорта, одржао се Рели крос. То до сада на нашим просторима нисмо могли да видимо и овом трком смо отворили сезону што се тиче Спортског ауто и картинг савеза Војводине. У плану је да имамо још три трке до краја сезоне, две у Иригу и последњу у октобру, овде у Кули на истој локацији. Овде су нам идеални услови за овакву једну врсту такмичења и желимо да се захвалимо људима из „Кулатранса“ који су нам помогли, као и општини Кула и Туристичкој организацији општине Кула, без којих не би могли да одржимо једно овакво такмичење. Такмичење се одвијало у три класе, а на крају је у финалу возило пет возача и од њих пет прогласили смо тројицу најуспешнијих, тако да смо веома задовољни учинком и посећеношћу“.

Када је у питању календар такмичења за ову годину, Бркић наводи да ће Куљани имати прилике да виде још један врхунски и несвакидашњи догађај у организацији Спортског ауто и картинг савеза Војводине:

„Могу да кажем да ћемо имати једну велику манифестацију, а то је међународни дрифт у Кули, где очекујемо негде од три до пет хиљада људи. Иначе је дрифт веома праћен и популаран, тако да ће, тог дана, Кула живети и туристички и угоститељски и спортски. Ово је стаза која нама одговара за више дисциплина и у Војводини смо на много места организовали такмичења, али нигде нисмо имали овакве услове.“

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакМлада песникиња, Милица Бојанић, на смотри песника у цркви Светог Марка

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here