Амаре, срами се! Нова С у тренутку жалости и неопходног јединства потпаљује сукобе

Foto: Printscreen Youtube

Нова С је дала медијски простор глумцу Амару Мешићу који је на свом Инстаграм профилу оптужио председника Републике Србије Александра Вучића за смрт деветоро људи у Основној школи “Владислав Рибникар” на Врачару.

Амар Мешић је само један у низу који је незапамћену трагедију искористио за своју личну промоцију, а портал Нова С је по ко зна који пут доказао да им новинарска етика и људско понашање нису јача страна.

Нова С, која се штампа у Осијеку, користи сваку прилику да нападне државу Србију, председника Александра Вучића као и све институције Републике Србије, па се поставља основно питање за чије интересе раде запослени Нова С и шта је крајњи циљ?

Из оваквих текстова јавност Србије не сазнаје никакву значајну информацију, већ је једини циљ подизање тензије, панике и ширење мржње.

Јунајтед група и кабловска мрежа СББ који пропагирају овакав садржај треба да буду свесне последица које непрофесионално извештавање носи са собом, као и чињенице да не могу да се сакрију иза новинарске етике.

У овом тренутку, па све до недеље је у Србији дан жалости и апелујемо на све учеснике друштвеног живота да се придржавају основних људских начела и да не отежавају и онако тешку ситуацију у којем се наше друштво нашло, а које је изазвано трагедијама које су погодиле нашу државу у претходна два дана.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакПОЛИТИЗАЦИЈА ТРАГЕДИЈЕ ИЛИ KО ЈЕ ТО ЈЕДВА ДОЧЕKАО ЦРНИНУ?
Следећаи чланакВандали из опозиције и на Дан жалости оскрнавили Градску кућу (ФОТО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here