СПОРТ: Спортске манифестације уз обележавање Дана жалости

Фото: Qmedia

КУЛА, 05.05.2023. – У 25. колу Српске лиге Војводина „Хајдук 1912“ иде у госте зрењанинском „Радничком“. Меч је на програму у суботу 16:30 часова. Када је реч о Подручној лиги Сомбор, „Русин“ иде у госте „Нашој Звезди“ у Силбаш. Меч је на програму у суботу од 16:30 часова. У истом термину „Црвенка“ дочекује „Будућност“ из Гложана. Када је реч о „Липару“, они у недељу од 16:30 часова дочекују „Соко“ из Нове Гајдобре. У 22. колу Међуопштинске лиге Сомбор-1.разред, „Полет“ игра у гостима против „Алексе Шантића“, „Кула“ на Гедеру дочекује „Динамо 1923“ из Бачког Брега, док „Младост“ из Крушчића игра у Буковцу против екипе „Омладинца“. Сви наведени мечеви су на програму у недељу од 16:30 часова.

На основу Закључка Владе Републике Србије од 4. маја 2023. године одређен је Дан жалости због трагедије у Основној школи „Владислав Рибникар“.

Сходно томе, наложено је надлежним националним спортским савезима да поступе у складу са чланом 9. Закона о обележавању дана жалости на територији Републике Србије приликом одржавања спортских манифестација и спортских догађаја у периоду од 5. до 7. маја 2023. године.

Дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова, а ако је реч о спортским сусретима међународног значаја онда и спуштањем застава међународних спортских организација на пола јарбола или на пола копља.

У случају из става 1 овог члана, пре почетка спортске манифестације, судија звиждуком пиштаљке означава почетак и завршетак одавања поште минутом ћутања, и прикладних порука којима се одаје пошта настрадалим у несрећи због које је проглашен дан жалости.

 

Играчи, резервни играчи, тренери, судије и сви остали учесници спортске манифестације, као и присутни гледаоци (осим непокретних инвалида), дужни су да при одавању поште минутом ћутања устану и да достојанствено обележе одавање поште настрадалима у несрећи због које је проглашен дан жалости.

Извор: Q media

Претходни чланакОбјављене нове цене горива
Следећаи чланакОпозициони медији највише моралишу, а преко СББ и канала IDJTV највише промовишу насиље

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here