Јуниори „Хајдука“ шампиони Купа Србије, Крнајцу два злата

Foto: Karate klub Hajduk Kula

КУЛА, 08.05.2023. – У суботу, 06.маја, у Беочину је одржан Kуп Србије за кадете, јуниоре и сениоре, а у недељу, 7.маја, такође у Беочину, одржан је традиционални међународни турнир „Дунав Kуп“. Kарате клуб „Хајдук“ је на оба такмичења узео учешће са укупно 33 појединачна наступа и 7 екипних и постигнути су одлични резултати.

Првог дана на Kупу Србије „Хајдук“ је имао 18 појединачних наступа и пет екипних. Биланс медаља је за сваку похвалу, а он гласи: освојених 11 медаља од чега четири златне, две сребрне и пет броназних, а посебну тежину има титула шампиона мушке јуниорске екипе. Злато су освојили Михајло Крнајац, и то и у сениорској и јуниорској конкуренцији, Милош Крнајац и екипа јуниора у саставу Михајло Крнајац, Растко Мијановић, Милош Крнајац и Глоријан Штрангар. Сребрну медаљу освојила је екипа сениорки у саставу Александра Ђикић, Наталија Сератлић, Матеа Калмар и Милана Корица и екипа јуниорки у саставу Матеа Калмар, Милана Корица и Миа Двожак. Бронзано одличје освојили су Матеа Калмар, Глоријан Штрангар, Миа Двожак, Милана Корица и екипа сениора у саставу Лука Гириц, Михајло Крнајац и Глоријан Штрангар.

Када је о учешћу на међународном „Дунав купу“ реч, „Хајдук“ је наступио са 15 појединаца и две екипе, а освојено је 13 медаља, од чега три златне, пет сребрних и пет бронзаних медаља, чиме је „Хајдук“ међу најбоље пласираним клубовима када су борбе у питању. Најсјајније одличје освојили су Миљан Мрдак и Давид Пердух, као и екипа пионира у саставу Марко Ђисалов, Миљан Мрдак, Лука Жугић и Давид Пердух. Сребрну медаљу освојили су Лука Жугић, Милана Милетић, Милица Буквић, Теодора Тот и Стефан Баран, док су бронзу освојили Војин Милетић, Сара Сабо, Сергеј Баран, Невена Вујасин и екипа женских нада у саставу Милица Буквић, Сара Сабо, Теодора Тот и Невена Вујасин. Из табора „Хајдука“ наводе да су презадовољни овим резултатима, а посебно чињеницом да је, освајањем Купа Србије, употпуњена дупла круна. Од појединаца издвајају Михајла Крнајца, који је освојио три златне и једну бронзану медаљу, што је редак подвиг. Такође, веома су задовољни и наступом својих пулена на „Дунав купу“, с обзиром да су млађе категорије на правом путу да достојно наследе своје старије другаре и другарице који доминирају у кадетској и јуниорској конкуренцији.

Извор: Q media

Претходни чланакОдржана шаховска симултанка на платоу испред Поште у Кули
Следећаи чланакНишта им није свето

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here