Ништа им није свето

Foto: Vojvodina uživo

СРБИЈА – Од последњих избора, парламентарна опозиција покушала је у више наврата да организује окупљање грађана, како би показали да постоји незадовољство у друштву. Сви покушаји, остали су само то, покушаји, јер се грађани нису одазивали позивима.
Две године опозиција безуспешно покушава, сујете су превелике, а политички циљеви и идеологија код њих не постоје. У тренутку када државу погоди највећа трагедија, свирепо, планирано, бездушно убиство невиних, опозиција се “буди”. У својој немоћи да мобилише масе, опозиција посеже за нечасним, најцрњим поривима – искористити страдање недужних и трагедију целе Србије.

Зато што више мрзе Вучића, него што воле Србију, опозиција покушава да политички капитализује убиства невиних и недужних организујући политички мотивисане скупове.

Да ли ће на скуповима бити речи о томе како помоћи породицама, родитељима, деци, Србији у превазилажењу највеће трагедије? Да ли ће на скуповима бити говора о могућим мерама које треба да се преузму да се овакви догађаји више не дешавају? Да ли ће на скуповима бити изнесени конкретни предлози и могућа решења? – Не, нажалост неће.

Уједињени у својој мржњи према систему, држави, нажалост више воле да мрзе, етикетирају и прозивају, него да учине нешто корисно, продуктивно и добро за Србију, за све њене грађане.

Држава Србија је у року од 24 сата од масовног убиства у школи и терористичког акта у предграђу Београда изашла са предлогом конкретних мера. Мере које држава изнела су јасан показатељ патриотизма и државничког размишљања Владе Србије и њеног највишег руководства. Влада Србије заступа најбоље интересе државе, док опозиционе партије води лични, уски, партијски интерес.

Одговор парламентарне опозиције је критика предложених мера, изливи безумних тврдњи на друштвеним мрежама и организација политички мотивисаних скупова. Толико о емпатији и прихватању бола који је терет целе Србије. Убиства недужне деце нису ствар политичке припадности већ питање за цело друштво о томе какве вредности желимо, како ћемо, после оваквих догађаја, да се односимо према сигурности и безбедности наше деце, породице и свих грађана Србије – без обзира на политичке боје које заступају.

Извор: Војводина уживо

Претходни чланакЈуниори „Хајдука“ шампиони Купа Србије, Крнајцу два злата
Следећаи чланакМилован Бркић у име ‘грађанске опозиције’ поручио: ХОЋЕМО ДА УБИЈАМО! (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here