Давања по хектару до сада добило 100 хиљада пољопривредника

Foto: Envato

СРБИЈА, 11.05.2023. – Исплате за давања по хектару су у току и до сада је средства добило 100 хиљада пољопривредних произвођача, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и навело да пољопривредници захтеве могу да подносе до 31. маја.

Из Министарства наводе да се не чека да истекне време за јављање предвиђено јавним позивом, већ се пољопривредницима средства исплаћују одмах по обради захтева, како би што пре дошли до новца који им је потребан.

Додају да субвенција по хектару обухвата шест хиљада динара плус три хиљаде динара регреса за гориво, а интересовање пољопривредника је велико и до сада се по овом јавном позиву пријавило 235 хиљада произвођача.

У току је јавни позив за субвенције за краве за узгој телади за тов, а како би се изашло у сусрет пољопривредницима да стигну да прикупе документацију и пријаве се за жељену субвенцију, крајњи рок за пријаву је продужен до 15. маја.

Јавни позив за субвенције за краве за узгој телади за тов је расписан 10. априла и првобитно је било предвиђено да траје до 10. маја.

Извор: РТВ

Претходни чланакЗаједничка изложба радова ,,Атељеа 05“ из Врбаса у петак у Кули
Следећаи чланакФудбалски викенд спектакл: 4. Меморијални турнир „Милан Средановић“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here