Додик, да би отишао код Путина, прво позове и пита Америку!

Foto: BN Televizija

Милорад Додик не би могао да оде у Русију код Путина да му то не одобри Америка, рекао је политички аналитичар Бранко Радун у емисији „Мат“ БН телевизије.

Kоментаришући Додикову најаву да ће 23. маја путовати у Москву код Путина, Радун каже да то не може без одобрења Америке.

– Не можете да идете у Русију ако то не одобре Американци, да се не лажемо, таква је ситуација јер је Балкан америчка интересна сфера. Ако жели нешто да уради, нарочито сад усред рата, не може да иде у Русију без одобрења, јер можда не би имао где да се врати – каже Радун.

Пут у Москву, Радун објашњава овако:
– Неко из Додиковог тима назове неког у Вашингтону и Лондону и каже им да би он да иде у Русију… Питају Вашингтон да ли имају нека питања за Путина, неки предлог, да ли би пристао да се повуче са овог или оног места, просто да му испипају пулс, и Додик после тога одлази код Путина.

Према његовим речима, и Путин зна да Додик не долази тек тако.

– И Путину одговара да му неко дође у овој ситуацији када се Европа потпуно одвојила од Русије којој није само увела санкције него је елиминисала Русе из свега – каже Радун.

Подсећа да је Додик доведен на власт као човек Запада и као једини који тада није желео независност Српске и уједињење са Србијом.

Он има везе и јак лоби у центрима моћи, пре свега у Вашингтону, али и у Европи.

– БиХ је протекторат Запада и нико не може да буде на власти ако у великој мери не одговара политици Вашингтона, Брисела и Берлина – казао је Радун, и додао да је Додику доста помогао и Израел да остане на позицијама које је имао, а Руси су увек били присутни због новца и инвестиција.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакСрбија неће стати
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here