Опозициони новинар (није) се извинио Гашићу

Foto: Preentscreen YT NovaS kanal

СРБИЈА – Слободан Георгиев, уредник и новинар Дневника на кабловском каналу Нова С, и како се сам представља, истраживачки новинар, јавно се извинио министру Гашићу.
Наиме, на свом Твитер профилу, Георгиев је прозвао ТВ Хаппy због видеа који су пустили, у којем се види малолетни масовни убица K.K., а видео је снимао његов отац.

У том твиту захтева оставку министра Гашића. Kао прави “истраживачки новинар” почиње да конструише шта је могло да се деси, да измишља могуће сценарие, а никако да заиста истражи како је телевизија дошла до снимка. Георгиев заправо полази од себе, да је он нека власт, вероватно би захтевао поверљиве информације директно од полиције, никако сам да се потруди и уради новинарски посао, поставља питања, истражује и на крају крајева, пренесе само чињенице, а не исконструисане приче.

Тек када му други твитераш каже да је снимак јаван, и да се налази на Јутјуб каналу оца, он прихвата да је погрешио! И онда следи и писано извињење министру због прозивки. А да је Георгијев на време урадио свој посао, уместо што јури лајкове и шерове по твитеру, вероватно би се спасао “бламаже”.

Наравоученије, препустите посао новинара професионалцима и престаните да конструишете и измишљате приче које не постоје!

Извор: Војводина уживо

Претходни чланакОтворена изложба „Светониколајевски храм у сто педесет година“ у Сивцу
Следећаи чланакПрофитирала на „лошем“ систему: Бесрамно понашање Данијеле Вукојевић – ударила чак и на патријарха!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here