Одржан 4. меморијални турнир „Милан Средановић“ у Кули

Foto: Q media

КУЛА, 15.05.2023. – На стадиону у Кули одржан је четврти по реду меморијални турнир у фудбалу за млађе категорије „Милан Средановић“. Турнир је окупио малишане из читаве Србије, а ово издање ће остати упамћено из два разлога: прво одличје „Хајдука“ икада на турниру и суверена доминација новосадске „Војводине“ и титула у све четири категорије. На турниру су учествовала деца рођена 2011, 2012, 2013 и 2014 године, а биланс оних најбољих је следећи: у генерацији 2011, трећи је „Хајдук 1912“, друга „Академија фудбала Сомбор“, док је прво место, као што је и напоменуто, припало „Војводини“. Најбољи играч у овој генерацији је Јован Станојчић из „Војводине“, а најбољи голман Павле Шушулић из „Хајдука“. У генерацији 2012 друго место припало је „Текстилцу“ из Оџака, док су трећи фудбалери београдског „Рада“. Најбољи играч је Марко Котарлић из „Војводине“, док је најбољи голман Дамјан Соколовић из „Текстилца“.  У генерацији 2013 друго место освојила је „Академија фудбала Сомбор“, а трећи су фудбалери „Рада“. Најбољи играч је Новак Јоцков из „Војводине“, док је титула најбољег голмана припала Хелени Гертнер из „Академије фудбала Сомбор“. И у најмлађем годишту „Војводина“ је освојила прво место, друга је „Инђија“, док је трећи „Дерби“ из Новог Сада. Најбољи играч у генерацији 2014 је Алексеј Чермак из „Војводине“, док је најбољи голман Виктор Боговац из „Инђије“. Турнир су организовали фудбалски клуб „Хајдук 1912“, Општина Кула, Спортски центар општине Кула и Спортски савез Србије уз подршку многобројних спонзора. Жељко Ачански, директор „Хајдука“ и тренер млађих категорија, рекао је да турнир из године у годину расте и да је сада,сасвим сигурно, у врху када су у питању организација и број учесника:

„Као и сваке године, турнир је масован и одазвало се преко 60 екипа, тачније 64, што је и наш неки циљ. Дошле су нам екипе из Београда и целе Србије, а наступале су генерације рођене 2011, 2012, 2013 и 2014. Турнир је сваке године све бољи и бољи и мислим да смо тренутно у самом врху турнира у Србији што се тиче услова и саме организације“.

На турниру је учествовала и екипа „Дунава“ из Бачке Паланке, а на њиховој клупи добро познато лице свим љубитељима фудбала у општини Кула. Жељко Карановић, дугогодишњи капитен „Хајдука“ и предводник европске генерације „белих“, истакао је да је најлепше дане своје каријере провео у Кули и да има то задовољство да неке нове клинце доведе на турнир у место које му је при срцу:

„Давно је било, прошло је сигурно више од 30 година и један велики део своје каријере сам провео у Кули. Сваке године из Бачке Паланке доводимо екипе младих момака за које се надамо да ће стасати у добре фудбалере, а можда неко од њих буде и репрезентативац или учесник Лиге шампиона, ко зна. Дошли смо са генерацијама 2011 и 2014 и нашим доласцима желимо да помогнемо организацију овог турнира и да подржимо ове момке који се труде око организације и самог клуба“.

Новосадска „Војводина“ показала је првокласну игру и овај спортски колектив може у будућности да рачуна на своју децу. Тренер једне од шампионских генерација новосадске „старе даме“, Бојан Кременовић, похвално се изразио, како о игри своје екипе, тако и о самој организацији турнира:

„У Кули је терен сјајан, ту сам био и као играч  и деца су овде могла само да уживају. Када је о нашој екипи реч, генерација 2012 јако лепо ради, а овде је наступила А екипа те генерације и остварила је запажен успех, као и моја генерација 2011. Што се мојих дечака тиче, ово је тренутно Б екипа која се развија на фудбалу 8+1, али су ме веома пријатно изненадили са игром, залагањем и тимски смо освојили овај трофеј. Што се осталих екипа тиче, веома су коректне и у глобалу носимо један леп утисак из Куле и сигурно је да ћемо доћи и следеће године“.

Своје утиске о овом турниру поделио је и Жарко Поповић, истакнути спортски радник и фудбалски судија са прволигашким стажом, који је рекао да је овај турнир светла спортска тачка ове средине и да је убеђен да ће наредно, пето издање бити још масовније, са преко 700 малих фудбалера:

„Овај турнир је нешто величанствено и сваки нови турнир је бољи и масовнији од претходног. Све је више играча и публике и управо је то прави доказ да организатори раде праву ствар. Лично очекујем да пето издање овог турнира буде још боље и масовније и да се достигне цифра од 700 играча, младих фудбалера који су будућност нашег фудбала“.

Извор: Q media

 

Претходни чланакУ Ликовној галерији Културног центра у Кули отворена изложба слика ,,Атељеа 05“
Следећаи чланакДанас истиче рок за порез на имовину и пријаву пореза на доходак грађана

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here