Почели протести пољопривредника, упућено пет примарних захтева

Foto: Q media

СРБИЈА, 16.05.2023. – Пољопривредници широм Србије почели су протесте након неуспелих преговора са Владом Србије. Пет главних захтева пољопривредника су субвенције по хектару од 300 евра, укидање обрачунавања акцизе и ПДВ-а на дизел, обезбеђивање износа субвенције по крави од 40 хиљада динара, обезбеђивање цене пољопривредних производа као на берзама у Будимпешти и Паризу и обезбеђивање већих премија за млеко. Учешће у протестима најавила су следећа удружења: Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије, Удружење пољопривредника Стиг, Наше млеко из Мачве, Пољопривредници Баваниште и други пољопривредни произвођачи. И у општини Кула организовао се један број пољопривредника који су паркирали своје тракторе на улазе у Црвенку и Сивац. Како се могло чути, ово је врста протеста због неиспуњених захтева. Тренутно блокада путева није у плану, али пољопривредници не искључују ту могућност уколико до договора у ближој будућности не дође.

Извор: Q media

Претходни чланакУченици и наставници Средње стручне школе из Црвенке отпутовали у Словачку, у оквиру Ерасмус плус програма
Следећаи чланакМАНИПУЛАЦИЈА – ОТKРИВАМО KО СТОЈИ ИЗА НАЈАВЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОТЕСТА: Организатори нису никакви пољопривредници, већ продужена рука опозиције! Један од вођа Милета Сланкаменац чак и не обрађује земљу!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here