Министар Вучевић послао јасну поруку опозицији која позива на насиље, напад на цркву и председника. Ево шта је поручио лажним пољопривредницима

Foto: B92

Министар одбране и потпредседник Владе Милош Вучевић говорио је о актуелним друштвеним питањима у емисији “Фокус”, на б92 телевизији, где је истакао јасне поруке упућене опозицији, али и онима који нападају цркву и поглавара.
Честитам свима на почетку рада фабрике Нидек у Србији

Министар војни присуствовао је данас, са највишим државним врхом, на отварању фабрике јапанског гиганта “Нидек” у Новом Саду.

-Kада гледамо да је то из државе која је конзервативно инвестиционо оријентисана, онда је тиме тај успех или инвестиција већа. Ми смо у само неколико месеци имали отварање две велике фабрике- немачког Kонтинентала и јапанског Нидека. То је фантастична вест и за Нови Сад и за целу државу и долазак те фирме је једна од бољих позивница које можете да имате за друге компаније, не само из Јапана. Веома сам поносан што сам док сам водио Град био део тима који је реализовао овај пројекат, заједно са својим сарадницима, а међу њима је и актуелни градоначелник Новог Сада. Честитам свима на почетку рада фабрике Нидек у Србији- истакао је Вучевић.

Ја знам двојицу згубидана из мог града који су вечито на свим протестима

Он је навео да је добра вест да су пољопривредници разговарали данас са председником и министрима.

-Што се тиче ових људи о којима је председник Вучић рекао да не жели да их саслуша, ту говоримо о људима који се разумеју у урбанистичке планове, екологију, знају боље од надлежних предузећа за водотокове какво је стање с рекама, знају боље од пољопривредника какво је стање у пољопривреди. Је л’ могуће да они који никада да нам покажу коју су школу завршили се разумеју у све? Они су вечито присутни на свим протестима. Ја знам двојицу згубидана из мог града, Брајан Брковић, унук Јеврема Брковића који је све најгоре говорио о Србију, и овај Миран Погачар који је упалио трактор, то је ваљда био његов допринос. Човек нема везе с пољопривредом, а пре пар месеци представљао ИТ фриленсере. А ко те квалификује, јеси ли завршио неке школе? Од чега ви живите? Ја бих волео да их неко из медија пита од чега они живе. Ви имате времена за све. Пошто ми сви морамо да идемо на посао, да шаљемо децу у школу, на универзитете. То је потпуно правилна политичка оцена председника Александра Вучића да се мора раздвојити ко је заиста представник еснафа, а ко је згубидан, политикант и ангажован да дестабилизује државу. За све су стручњаци, а заједнички именитељ је непогрешива мржња према свему што је државни интерес Србије. Протест је у Бачкој водио човек из општине Жабаљ, запослен у јавној управи Града Новог Сада. Толико о терору СНС и притисцима. Човек ради у државном сектору, не фали му длака с главе и има у власништву два хектара земљишта која је дао у аренду. Његове активности у пољопривреди су исте као моје, а ја имам саксију. И он је себи дао за право да је свеприсутан. Па ко вас притиска, па ви блокирате живот других људи- нагласио је министар.

Не видим образложење како се бори против насиља тако што се каже да ће обесити некога

Вучевић је истакао да не постоји никакав протест против насиља, јер ти протести позивају на насиље, рушење државног система и револуцију.

-Ствари се морају назвати правим именом. Протести против насиља у друштву са порукама “пребићемо”, “убићемо”, “вијаћемо вас по улицама”. Сјајна порука за младе и вршњачко насиље. Они неће да иду на изборе, ми им нудимо изборе. Опција је стављена за политички сто. Идемо на изборе раније, али неће да чују глас народа. Ајмо на изборе да питамо грађане. Хоћете да причамо о ријалитијима? Ајде, али на свим телевизијама. Они хоће да добију Владу без избора. Њихове телевизије које сеју мржњу 24 часа, то је просто нестварно. То је чиста мржња, то су поруке без преседана. Оно што систем поштује је изборна воља грађана. То је нешто што мора да буде признато апсолутно од свих. Шестог октобра неће бити, нити се неко уплашио, нити могу да нас уплаше. Нико насилно не може да руши државу. Неће бити спроведена никаква обојена револуција. Ја волим своју државу и желим да моја деца остану да живе овде, као и деца свих наших грађана. Не видим да је борба против насиља тако што се блокира ауто-пут. Не видим ниједно образложење како се спречава и бори против насиља тако што се каже да ће обесити и пребити некога. Kада причамо о деци и борби против насиља у најосетљивијој групи, у систем морамо убројити и родитеље. Ваљда ја морам да знам шта раде моја два сина, с ким комуницирају, шта их мучи а шта радује. Није мени крив председник државе за то или председник месне заједнице. Вучић је крив за све- кад свира судија пенал, кад не свира; када пада киша или када сија сунце. Видели сте како ђаци реагују на полицајце. Сви се осећају безбедније и сигурније, па они су им као неки другари. Ја сам као родитељ први за то да се телефони ставе у кутију када се уђе у учионице и да се посвете часу и професорима. Па ћете да видите колико ће људи бити против тога.

Скандалозни су напади на цркву, апсолутно их осуђујем

Министар се дотакао и скандалозних оптужби на рачун патријарха Порфирија, који је ових дана изложен медијском линчу.

-Kада неверујући људи не разумеју цркву, свето писмо и догматику, прича о тим темама је не само да је безобразно и непристојно, препуно незнања. Црква проповеда љубав. Не може српска црква никада да проповеда насиље над женама. Морају да разумеју Стари и Нови завет, Богородицу. Не можете да објасните њима, али они себи дају то за право. Скандалозни су напади на цркву, апсолутно их осуђујем. Утерују страх, а када им то кажете они кажу да су све то теорије завере. Хоће да убију председника државе и ухапсе патријарха. Kо сте ви да ћете то да радите? Kога сте ви то заменили- тужиоце, судије или народ? Нико ни нема такву власт. Kо је вама дао да злоупотребљавате несрећу? Оно је скандалозна емисија оне довјице који се пет минута такмиче како више да увреде патријарха, а претходно су псовали мајку председнику. Само су кукавице агресивне, честит човек нема потребе да било коме прети, да износи такве тврдње.

Нема дана да немате инциденте на KиМ

-У сенци свих ових дешавања и која се прави у централној Србији, дешава се свакодневно прогањање и притисци на Србе на KиМ. Нема дана да немате инциденте. Поново се јуче пуцало, сва срећа нико није повређен. Они који не воле нашу државу, који желе да протерају наш народ, настављају да раде по својој агенди. Није их зауставило то што смо имали трагедије у Србији, већ су видели као добар моментум. Нас Kосово чека опет као тешка тема, нема напретка по питању преговора. Не постоји никаква намера албанске стране да се иде у конструктивни дијалог- закључио је Вучевић.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакСПОРТ: „Црвенка“ неуспешна у пенал завршници, прилика за поправни у недељу
Следећаи чланакТрадиционална Парада запрега и јахача у недељу у Сивцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here