Традиционална Парада запрега и јахача у недељу у Сивцу

Foto: Q media

СИВАЦ, 19.05.2023. – У недељу, 21. маја, уочи сивачке сеоске славе, одржаће се 4. Фијакеријада, односно Парада запрега и јахача. Програм ће почети у 12 часова, када ће јахачи и запреге поћи од старе Циглане и проћи кроз главну улицу, до окретнице за аутобусе у Новом Сивцу. Уз то ће бити организован и пригодан програм, који ће бити занимљив како деци, тако и одраслима.

Драган Лазаревић, ВД Коњичког клуба Сивац, позвао је мештане да испрате овај догађај, са жељом да се, пре свега деца, друже и уживају и да ово остане једна лепа и традиционална манифестација у Сивцу:

,,Ово је четврта Фијакеријада, односно Парада запрега и јахача у Сивцу. Три смо одржали пре Короне, две године због исте нисмо моли да је одржимо, и ево сада поново се поново, хвала Богу, организује. Жеља нам је да се деца друже, да уживају и да то буде једна лепа манифестација у Сивцу. Манифестација креће у 12 часова из старе Циглане у Сивцу. Креће се главном улицом, до аутобуске окретнице у Новом Сивцу и назад. У центру Сивца, испред Дома културе, биће публика и Културно уметничко друштво где ће деца показати шта знају, истаћи ће се и показати своје знање из фолклора. Попуниће време док коњи оду до Новог Сивца и врате се.  Очекујемо негде око 7 – 8 јахача и између 15 и 20 фијакера, односно запрега. Биће их из Сивца, али и из околних места – Црвенка, Сомбор, Стапар, Кљајићево“.

Он се захвалио Месној заједници Сивац и Општини Кула, који су Коњичком клубу Сивац помогли у реализацији ове манифестације:

,,Манифестацију организује првенствено Коњички клуб Сивац, уз помоћ Месне заједнице Сивац и Општине Кула, који су нам помогли да је организујемо“.

Извор: Q media

Претходни чланакМинистар Вучевић послао јасну поруку опозицији која позива на насиље, напад на цркву и председника. Ево шта је поручио лажним пољопривредницима
Следећаи чланакДруга екипа „Сивца 69“ освојила Трећу лигу Војводине

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here