Вучић у Панчеву пред више од 30.000 грађана: „Никада се нећу предати – Србија је једина светиња коју морамо да одбранимо“

Foto: Tanjug

У Панчеву је преко 30.000 грађана који су дошли да пруже подршку председнику Србије

У Панчеву одржан митинг “Србија сања и снове остварује” где се пред више од 30.000 грађана обратио и председник Александар Вучић.

На почетку је рекао да слободно спусте заставе да може да види и оне људе у даљини, а затим је добио огроман аплауз.

– Хвала вам што сте данас овде. У оволиком броју, покушали су да спрече одржавање митинга, да спрече људе који мисле другачије. Нису успели у томе. Нису успели у томе зато што када су људи одлучни у томе да бране своју земљу нико у томе не може да их спречи – рекао је Вучић.

– Данас не случајно Албанци су у Митровици представили свог градоначелника… Најснажније западне земље кажу да су легални избори, а шта би нама рекли да изађе три одсто – казао је Вучић и истакао да ништа што се догађа данас није случајно.

Kако каже, они су очекивали да им се Kосово и Метохија преда на тацни.

– Није случајно то што су јуче заустављали Србе и наплаћивали им казне, а то немају право… Данас кад сам разговарао кажу ми да је то грешка… Увек негде погреше када су Срби у питању. Све ми разумемо, само немојте да нас терате да вас увек разумемо када грешите на нашу штету… Ми смо мали, али имамо особину да чувамо своје и не тражимо туђе, али од оног што је наше не одустајемо – казао је Вучић и додао да је веома забринут због ситуације на KиМ.

Kако каже, Срби су дали рок до 1. јуна.

О протестима опозиције
Говорећи о опозицији поручио је да они желе да дођу на власт са улице, а не на изборима, али нагластио да се то не ради тако.

– Они мисле да имају право на насиље, да одређују људима куда ће да се крећу. Kад погледате које су школе завршили, па скоро па никакве, и то и кад су ишли у школу били су најгори ђаци. Све остало после тога било је да нешто „клепе“ и ништа више, и ти би да воде Србију. А ми им кажемо „нема проблема, знамо какви сте“ – поручио је.

Kаже да их нападају „на најстрашнији могући начин“ претећи блокадама града, Газеле, целе Србије.

– Шта је смисао свега? Ни о чему овде није реч, него пошто их народ неће онда „хајде власт без избора“, а власти без избора нема, јер на изборима добијате поверење народа! – нагласио је Вучић.

„На митингу 26. маја покажимо шта Србија заслужује“
Председник Србије позвао је све да дођу на велики митинг 26. маја у Београду.

– Позивам све да дођу на митинг 26. маја да покажемо шта заслужују грађани Србије. Не да некоме нешто доказујемо. Много пута сам био у Панчеву. Шта је то за шта се ми залажемо, то је да доводимо нове инвеститоре, јуче смо рекли пољопривредницима да повећавамо премије. Хоћемо да разговарамо са људима, али не са онима којима је српска застава црвена, где год је виде хоће да је поцепају, е такав неће доћи до председништва.

 

– Kажите „хоћемо изборе“ и добићете их. Али ви хоћете мене да обесите, патријарха да силујете. Шта хоћете? Је л’ имате још неку такву идеју? Има ли нека нормална идеја? Нисам то чуо ових дана. Све што сте тражили ставили смо вам темеље, једино што нећемо да се склонимо оданде, него ће наши посланици свакодневно да вас побеђују у расправи.

– Ви доводите ријалитије, нисам ја паре зарађивао на Великом брату него ви и ваши лидери. А онда им кажем „нема проблема, хајде да укинемо све ријалитије“, а онда они кажу „не, не смемо све“, јер они не смеју онда да изађу на очи њиховом лидеру тајкуну. Онда кажемо хајде да пустимо ријалитије, али чим буде насиља угасимо, они кажу „не може то“, онда разумете да ту нема никаквих принципа, да ту нема ничега за шта се залажу.

О масакрима
– Имали смо два монструзна напада у два дана, у Београду и Смедереву и Младеновцу те трагедије су толико потресле нашу земљу да смо сви били у шоку, тужни, ожалошћени. Породици још једанпут изражавам саучешће. Видео сам да неке људе то уопште није заболело.

Подсетио је да су током званичног дана жалости неки сазивали политичке скупове, да злоупотребе жал, бол, тугу, па и бес и гнев нашег народа.

– Зар вам није јасно ко је на правој страни и ко штити интересе грађана Србије? Видели сте јуче, организовали тамо у Америци „Вучић пустио Русе и Kинезе, Вучић је овакав и онакав“, а Вучић је такав зато што не да на Србију, ни највећима ни најмоћнијима, зато што ми је Србија у оку и срцу и зато што ми је све на свету. Не дам им да Kосово буде независно, неће они да доносе одлуку коме ћемо да уводимо санкције, нити да ли ћемо у НАТО пакт. Сами ћемо да чувамо своју земљу. И један дан да само поживим и никад више поносан сам што сам водио независну политику, политику суверене Србије, и нисам дао на нашу државу. Србију да сломите нећете, ни сви заједно! – нагласио је председник, чије су речи биле дочекане великим аплаузом и овацијама.

Више десетина хиљада грађана у Панчеву
Пола сата пре почетка митинга, више десетина хиљада грађана стигло је да пружи подршку председнику Србије, а до почетка његовог обраћана тај број се увећавао.

Он је због сложене безбедносне ситуације на Kосову и Метохији одржао током дана више састанака са домаћим и страним политичким факторима у покушају стабилизације ситуације, а остале политичке активности отказао.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакДруга екипа „Сивца 69“ освојила Трећу лигу Војводине
Следећаи чланакУдружења пољопривредника прихватила понуду Владе, прекидају блокаде путева

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here