Овај је блокирао народ у Панчеву: Фарма „Трајковић“ изникла на преварама и утајама

Foto: Beta

Фарма „Трајковић“ из Скореновца изникла је, као печурка после кише, на преварама, утајама и користољубљу оствареном у спрези са бившим режимом.

Дејан Трајковић се за време бивше власти увек хвалио „кумовским“ везама са функционерима ДС и високим функционерима полиције. Хвалио се да му „они дају заштиту“ и да „може да ради шта хоће!“. Сва његова хвала је, нажалост, сурова истина.

Радован Трајковић, Дејанов отац, за време „жутих“ узео је у закуп фарму у Банатском Новом Селу, са 5.000 свиња и 500 говеда. Држао је 8 година, од уговорених 10. У међувремену купио је фарму у Скореновцу, на коју је претерао више од 4.600 свиња и 460 грла говеда. Фарму у Банатском Новом Селу, што се тиче сточног фонда, вратио је у девастираном стању.

Фамилија Трајковић позната је и по превари Имлека, односно тадашњег Сафорда, за 750.000 евра. Дали су им, под хипотеку, поменуту фарму у Банатском Новом Селу, која је била у закупу, а не у власништву.

Радован Трајковић је осуђен за утају пореза. Све је превео на Дејаново име, а радницима је остао дужан 12 плата. Дејан има двојно држављанство, српско и мађарско. На основу мађарског држављанства добио је од фондова Мађарске 420.000 евра.

Основано се сумња да Трајковић користи више пољопривредних газдинстава регистрованих на повезана лица, на основу чега остварује право на обраду државног пољопривредног земљишта и више субвенција. Да ли је то све легално или не, утврдиће надлежни органи.

Извор: ePančevo

Претходни чланакУдружења пољопривредника прихватила понуду Владе, прекидају блокаде путева
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here