Одржан Први дечји вараличарски куп у Сивцу

Foto: Q media

СИВАЦ, 22.05.2023. – Један од првих сунчаних дана у другој половини маја био је резервисан за одржавање Првог дечјег вараличарског купа у Сивцу. Иако им ветар није ишао наруку и деца нису имала среће да упецају рибу, упркос бројним покушајима и шансама, они су дан провели у природи, крај канала, у дружењу са својим вршњацима и са такмичења су отишли са осмехом на лицу, уз обећање да ће се вратити и следеће године.

Како деца нису имала среће да извуку рибу, па самим тим то није могао да буде критеријум по коме ће бити одлучено ко ће однети које место, насумично су извучени папирићи са бројевима, тако да су они најсрећнији однели награде.

Прво место однео је Дамјан Чунчурак, који је рекао да му је било лепо, да је друштво било добро, као и да ће највероватније доћи и наредне године. Друго место припало је Александру Сувајџићу, који је истакао да му је жао што није било рибе, али да се лепо провео, а треће место освојио је Лука Грујић. Посебну диплому, диплому за најмлађег такмичара, добио је четворогодишњи Игор Футо.

Председник Риболовачко-вараличарског клуба ,,БАС“ из Сивца“, Мирослав И. Плавшић, изразио је задовољство бројем пријављене деце, као и самим током такмичења, које је прошло у најбољем могућем реду:

,,Идеја као идеја постоји већ дужи низ година, само никако нисмо нашли могућности да је спроведемо у дело. Захваљујући нашим спонзорима и момцима који су се удружили са мном, успели смо да је спроведемо у дело, да направимо један Дечији вараличаски куп, где деца нису плаћала никакво учешће. Окупили смо децу из малтене целе општине. Имали смо децу из Куле, Црвенке, Руског Крстура, као и нашу децу, из Сивца. Данас дан баш и није био за пецање, деца нису успела да савладају рибе. Било је спадања рибе, али ниједна није изашла напоље. Следећи пут ће вероватно бити и више деце и више рибе, али драго ми је што је успело и што су се деца одазвала у оволиком броју. Имали смо 39. пријављене деце, све је прошло у фер и коректном понашању и деца су одушевљена догађајем“.

Истакао је ће настојати да овај Куп уђе у оквире сеоске славе у Сивцу и да се, самим тим, одржава традиционално, сваке године, уз напомену да ће учешће деце, као и ове године, и сваке наредне бити бесплатно:

,,Верујем да ће сада бити много питања када ће бити следећи пут, али трудићемо се да овај Куп уђе у оквире сеоске славе у  Сивцу, па ће бити традиција да увек викенд пре славе буде Вараличарски куп за децу“.

Он се, на крају, захвалио спонзорима, који су допринели одржавању и организацији овог догађаја:

,,Желим да се захвалим нашим спонзорима –  Месној заједници Сивац, фирми ,,Ренесанса“ из Сивца, пекари ,,Струњаш“, продавници ,,Риботека“ из Сомбора, која је дала штапове за прва три места, продавници ,,Тадић“ из  Куле, која нас је максимално подржала у свим нашим прохтевима и идејама. Хвала им свима на разумевању, на новцу, роби, на свему, што  су нам помогли да ово одржимо, да деца буду срећна и задовољна и да оду насмејана кући, што је и најбитније, а успут су нешто  и научили“.

Извор: Q media

 

Претходни чланакУ Сивцу одржана 4. Парада запрега и јахача
Следећаи чланакСјајaн успех најмлађих глумаца из кулске оштине на 65. Смотри сценског стваралаштва деце Војводине ,,Мајски сусрети“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here