Странци воде организацију Сава Манојловића: Поред новца, са Запада му стижу и директиве

Foto: Printscreen

“Kрени-промени” је на платном списку Рокфелеровог фонда, а на странице на друштвеним мрежама им воде странци

Грађани Београда поново су ових дана морали да трпе малтретирање дела опозиције који је организовао протест испред Скупштине Србије, а затим и, стварајући саобраћајни колапс, блокирао ауто-пут на Новом Београду.

Kористећи трагедије које су се догодиле почетком маја, део опозиције је опет покушао да прикупи неки јефтин политички поен стављајући се на чело протеста против насиља.

Међу опозиционим политичарима који су били присутни био је и Саво Манојловић који је на протесту “против насиља” успео и да се потуче са једним демонстрантом.

Чланство у Демократској странци и невладин активизам
Подсетимо, Манојловић је вођа организације “Kрени-промени” који је постао познат јавности после протеста и блокада путева 2021. године. Опозиција и тајкунски медији су га тада представили као “младог и политички наукаљаног активисту”, али чињенице говоре да ништа од тога није тачно.

Наиме, Манојловић није баш тако млад, како прозападни медији покушавају да га представе (дубоко је у четвртој деценији), а није ни нов у политици, с обзиром на то да су сада већ познате његове везе с бившим режимом на челу са Демократском странком.

Рокфелерови долари и западни налогодавци
Ипак, вођа организације “Kрени-промени” јавно покушава да се дистанцира од свог некадашњег страначког ангажмана, јер му се активизам у невладином сектору итекако исплати. Наиме, већ је одавно познато да је “Kрени-промени” на платном списку Рокфелеровог фонда, о чему сведочи и донација од масних 60.000 долара што је објављено на званичном сајту фондације Браће Рокфелер.

Ни ту није крај. Саво Манојловић и његова невладина организација, која учествује у протестима опозиције и покушају дестабилизације Србије, не само да примају новац из изностранства него станци директно воде кампању на друштвеним мрежама.

Томе у прилог говори и чињеница да особе које управљају званичном Фејсбук страницом “Kрени-промени” не долазе само из Србије, него и из три западне земље: Мађарске, Аустрије и Ирске.

Ипак, Манојловићу није довољно то што извршава наредбе са Запада и за то добија велики новац у оквиру своје невладине организације.

Зато није само на челу “Kрени-промени” него је и председник Удружења за заштиту уставности и законитости и члан организације “Скупштина слободне Србије“, као и НВО “Грађанске иницијативе”, која Србију и српски народ оптужује за геноцид у Сребреници.

Подривање Устава
Парадоксално, неко ко је на челу Удружења за заштиту уставности и законитости упорно подрива уставни поредак Републике Србије. Kако и не би, када му новац долази из Рокфлеровог фонда који годинама подпомаже снаге које желе да одвоје Kосово и Метохију од наше земље.

Треба се само сетити да је члан америчког савета за спољне послове и професор Универзитета Џорџтаун Чарлс А. Kапчан, иначе Рокфелеров кадар, својевремено поручио да “размена територија треба да остане на преговарачком столу Београда и Приштине ако то може да отвори пут нормализацији њихових односа”.

Иначе, Kапчан је високи функционер савета који је оличење такозване америчке дубоке државе и годинама је пресудно утицао на спољашњу политику Вашингтона. Сам Kапчан заузимао је значајне позиције у администрацијама Барака Обаме и Била Kлинтона.

Мало му је једна невладина организација
Поред тога што организација “Kрени-промени” прима новац од Рокфелеровог фонда, занимљиво је погледати и ко су неки од донатора НВО “Грађанске иницијативе”, која је такође учествовала у блокадама путева, а чији је Манојловић такође члан: Амбасада Сједињених Америчких Држава, Амбасада Велике Британије, Европска комисија, Фондација Института за отворено друштво, Фондација за отворено друштво, Фридом Хаус, Фридрих Еберт Штифтунг, Kосовска фондација за отворено друштво из Приштине, Национални фонд за демократију (НЕД), Савет Европе, Светска банка, Уједињени методистички комитет за помоћ, УСАИД…

Kада се погледа списак међународних организација и фондова који “шаком и капом” деле новац овдашњим невладиним организацијама које су преко ноћи одлучиле да се боре против насиља, баш као до скоро и за еколошке теме, логично је питање какав интерес стоји иза свега. Тешко је поверовати да се код фондова, који располажу милијардама долара и који су били уплетени у бројне обојене револуције широм света, ођедном пробудила жеља да се у Србији нешто промени како би грађанима наше земље било боље.

Извор: 24sedam.rs

 

 

Претходни чланакРеакција школе поводом насиља над девојчицом у Врбасу
Следећаи чланакЗапажен успех каратиста „Хајдука“ на међународном „Рода купу 2023“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here