У Кули oбележен Дан независности Црне Горе

Foto: Udruženje Crnogoraca opštine Kula

КУЛА, 22.05.2023. – Промоцијом филма „Стазама предака“ у Црногорском клубу „Биљарда“ у Кули обележен је Дан независности Црне Горе.  Пре почетка пројекције, присутне су поздравили Слободан Баланџић, председник Удружења Црногораца општине Кула, које је и организатор прославе, Дамјан Миљанић, председник општине Кула и Карољ Валка, заменик председника општине Кула. Такође, промоцији филма и обележавању Дана независности присуствовали су, у име Генералног конзулата Црне Горе у Србији,  и Невенка Ћировић, генерална конзулка и Богољуб Јегдић, конзул. Невенка Ћировић поздравила је све присутне и истакла да је њено велико лично задовољство што присуствује овом обележавању. Такође, пренела је поздраве помоћника директора Управе за сарадњу са дијаспором-исељеницима, Арбена Јакупија, који из оправданих разлога није могао да присуствује:

„Желим свима да честитам овај празник а, када говоримо о 21. мају, ми уједно морамо да размишљамо и о 22. мају, то јесте о ономе шта ће сутра бити, јер није довољно само обележити овај дан, него је потребно да знамо шта нам је чинити да би сваки 21. мај изгледао све бољи и бољи. Ја сам се чула са Арбеном Јакупијем из Управе са дијаспором-исељеницима и он је честитао свима данашњи дан и упутио је извињење што, из објективних разлога, није могао да присуствује. Када се каже „стазама предака“, мислим да сви добро знате да није довољно само ићи тим стазама, већ је важно и памтити шта је све на тим стазама остало, а остало је поштење, чојство и јунаштво нашег народа у Црној Гори“.

Дан независности Црне Горе, 21.мај, обележен је, како у Кули, тако и у свим местима где је заступљена црногорска национална заједница. Овај дан обележава се на годишњицу референдума на којем је, већином гласова, донета одлука о издвајању Црне Горе из државне заједнице са Србијом.

Извор: Q media

Претходни чланакСПОРТ: „Црвенка“ изборила меч одлуке, општински дербији решавају дилеме у нижим лигама
Следећаи чланакРВАЊЕ: Сребрна медаља за Елену Батковић на престижном међународном турниру

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here