У Сивцу одржана 4. Парада запрега и јахача

Foto: Agencija Infonet

СИВАЦ, 22.05.2023. – У недељу, 21. маја, уочи сивачке сеоске славе, одржана је 4. Фијакеријада, односно Парада запрега и јахача. Програм је почео у 12 часова, када је десетак јахача и око 15 до 20 фијакера пошло од старе Циглане и прошло кроз главну улицу, до окретнице за аутобусе у Новом Сивцу.

Велики број окупљене деце, као и старијих мештана, аплаудирали су прелепим коњима, посебно одевеним јахачима и људима који су седели у предивно окићеним фијакерима, а који су продефиловали главном улицом. Уз то је, испред Дома културе, организован пригодан програм, где су наступила деца из Културно уметничког друштва.

Секретар Месне заједнице Сивац, Миленко Рајић, позвао је грађане да данас дођу у Светониколајевски храм,  када ће Вечерње богослужење на дан Храмовне славе служити  Његово преосвештенство Епископ бачки  господин др Иринеј и Његово Преосвештенство Епископ мохачки господин Дамаскин.

,,Данашњи догађај, Парада запрега и јахача, у оквиру је наше сеоске славе и одржава се пред сеоску славу, уочи јубилеја 150 година нашег храма. У сарадњи са Коњичким клубом Сивац и Домом културе Сивац, имали смо прилику да видимо пригодан програм, у паузи док су запреге направиле круг. Позвао бих грађане да сутра дођу и у Светониколајевски храм“.

Драган Лазаревић, ВД Коњичког клуба Сивац, захвалио се Месној заједници Сивац и Општини Кула, који су Коњичком клубу Сивац помогли у реализацији ове манифестације.

Извор: Q media

 

Претходни чланакОдржан хуманитарни турнир у баскету за Илију Љубишића
Следећаи чланакОдржан Први дечји вараличарски куп у Сивцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here