Председник општине Кула одао признање Драмској секцији ОШ ,,Вељко Влаховић“ у Крушчићу

Foto: Q media

КРУШЧИЋ, 23.05.2023. – Представа,,Ружно паче“, Драмске секције ОШ ,,Вељко Влаховић“ Крушчић и КУД ,,Крушчић“, а у режији Мирјане Баџе, освојила је високо треће место на Фестивалу драмског стваралаштва деце Војводине ,,Мајски сусрети“, који је протекле недеље одржан у Темерину.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, данас је посетио децу, честитао им на оствареном успеху, поразговарао са њима и најавио је извођење њихове представе на Републичком фестивалу аматерских позоришта Србији, који ће наредног месеца бити одржан у Кули.

,,Данас сам у Крушчићу, да честитам на успеху пре свега ђацима из Основне школе ,,Вељко Влаховић“ који су трећи на Покрајинском такмичењу. Имао сам задовољство да гледам премијерно представу ,,Ружно паче“, када су је изводили у Крушчићу, а после тога су они са том представом прошли све фазе – општинско, зонско и, на крају, покрајинско такмичење, на којем су освојили треће место. Деца су сјајна, нису се раније бавила глумом, а одличним радом и учитељице и саме школе, направили су не само представу која је успешна само оценом жирија и местом које је освојила, него и поруком и причом, и договорили смо се и да на Републичком фестивалу аматерских позоришта, које ће бити у Кули, они изведу своју представу, иако су млађег узраста, како би публика, која ће присуствовати фестивалу, могла да је види. Било би лепо да представа у наредном периоду буде изведена и у другим школама. У питању је једна лепа и занимљива представа и деца која раније нису глумила извела су то као да су прошла најбоље глумачке школе“.

Похвале  за глумачка остварења добили су Милак Јанковић и Викторија Венгрин, а награду за најбоље глумачко остварење у овој представи добио је Никола Лојпур. Ништа мање битан део представе били су и њихови другари, који су нам се представили и са нама поделили своје утиске са такмичења.

,,Зовем се Никола Лојпур, имам 11 година и освојио сам награду за најбољег глумаца у АП Војводини. Нисам очекивао да ћу баш ја освојити ову награду, мислио сам да моја улога неће бити толико занимљива свима и очекивао сам много мањи успех него што смо освојили“.

Деца се слажу око једног – врло су задовољни, посебно јер нису очекивали да ће доћи до таквог успеха. Било им је забавно док су вежбали и путовали и радују се свим новим извођењима ове представе.

Извор: Q media

 

 

 

Претходни чланакСигурносни знакови код „Дрвеног моста“ бачени у канал
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here