Игор Мировић обишао завршне радове на путу Стапар-Сивац

Foto: Q media

СИВАЦ, 24.05.2023. – Председник Покрајинске Владе, Игор Мировић, обишао је радове на локалном путу од регионалног значаја Стапар-Сивац. Мировића су дочекали председник општине Кула, Дамјан Миљанић и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, са сарадницима. Поред Мировића, радове су обишли и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софтић и директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, Милош Малетић. Значај овог пута огледа се у томе што ће, осим олакшане проходности ратарима и пољопривредним произвођачима, донети и неопходну повезаност свим местима у Западнобачком округу. Говорећи о путу Стапар-Сивац, председник Покрајинске Владе, Игор Мировић, истакао је да он носи са собом огромну важност, пре свега јер ће он допринети бржем прикључењу на саобраћајницу Сомбор- Кикинда, познату и под називом „Осмех Војводине“:

,,Радови се изводе према динамици која је планирана, са циљем да до краја јесени завршимо овај пут који смо започели пре три године и плански га радили по фазама да бисмо имали известан завршетак до краја јесени. Председник општине Кула и градоначелник Сомбора говорили су о значају овог пута, дужине готово 16 км, који ће пуно значити за Апатин и за бројна села, од Стапара до Сивца, и иначе у зони Западнобачког округа, јер ће лакше долазити до будућег брзе саобраћајнице која ће ићи од Сомбора, односно од границе са Хрватском ићи све до Кикинде и повезивати велики број општина на северу наше земље. Настављамо са активностима и након ребаланса ћемо у Кули, претпостављам, започети изградњу једног музеја, односно културног центра, библиотеке, која ће бити ново место окупљања грађана Кула, културних ствараоца, омладине и значиће пуно за кулску општину“.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, захвалио се председнику Покрајинске Владе што је дошао да се упозна са динамиком радова и истакао је да је ово највећа инвестиција икада која се ради у општини Кула:

,,Највећа инвестиција икада која се ради на територији општине Кула приводи се крају. Не само што је најзначајнија по износу средстава и километара који су урађени, него и по чињеници да ће пољопривредници који обрађују негде око 4.000 хектара који гравитирају ка овом путу добити много бољу комуникацију. С друге стране, насељена места смањиће своје путовање, пре свега Стапар, Пригревица, Апатин и цео један појас који ту гравитира за 10 и више километара. Сивац и Стапар драстично ће смањити путовање, али и сва околна места, што ће бити значајно не само за општину Кула, него и град Сомбор, али и општину Апатин. Капитални објекат је на територији општине Кула, али могу рећи и капитални објекат практично у Бачкој. Са изградњом обилазнице, Сивац, једно битно насељено место у нашој општини, постаје раскрсница путева“.

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, нагласио је да ова саобраћајница има огроман значај, како за Град Сомбор, тако и за сва места у округу, те да, без сумње, очекује бољу повезаност између насеља на територији Западнобачког округа:

,,Три веома битне инвестиције ће се, једна започети, а две завршити у овој години. Локални пут  од регионалној значаја, на територији града Сомбора, катастарска општина Стапар, ради се трећа завршна фаза. Упоред са завршним радовима, извршавају се археолошка истраживања у дужини од 2,9 км. Радови су започели у марту и очекујемо завршетак до краја септембра. Ово је веома битна саобраћајница која ће повезати Стапар и Сивац, повезаће град Сомбор и општину Кула, биће значајна и за поједина села и општине Оџаци, али и општину Апатин. Пружиће бољу повезаност, бржи транспорт људи, услуга и робе и пре свега безбедност свих учесника у саобраћају“.

Извор: Q media

 

 

Претходни чланакОпштини Кула око 5 милиона динара за видео надзор саобраћаја
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here