Месно удружење пензионера Кула прославило Спасовдан

Foto: Q media

КУЛА, 25.05.2023. –  Чланови Месног удружења пензионера Кула уприличили су традиционалну прославу свог удружења, Спасовдан. Након беседе презвитера Бошка Маринкова, пароха кулског и освећења славског колача, присутне је поздравио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је пензионерима пожелео срећну славу, добро здравље, срећу и још много окупљања. Председник Месног удружења пензионера Кула, Милош Ракочевић, истакао је да је обележавање Спасовдана прилика да пензионери проведу лепе моменте заједно, у слози и весељу, као што је и иначе пракса код њих. Такође, изразио је захвалност локалној самоуправи, која пружа издашну подршку у организацији, те без које прослава Спасовдана не би била могућа:

„Традиционално већ седам-осам година Месно удружење пензионера Кула обележава Спасовдан и сваке године имамо велико окупљање, а ово је само један број чланова које смо могли да примимо у ове просторије. Обележавање славе омогућено је највише захваљујући подршци локалне самоуправе на челу са председником општине Кула. Нећу се преварити ако кажем да мало ко у општини Кула има овакво обележавање славе или уопште славу. Слава има велики значај за наше пензионере,  јер и, поред свакодневних дружења у овим просторијама, обележавање славе је ипак посебан вид окупљања који им је при срцу“.

Овогодишња кума славе је Зора Ристић, која је рекла да јој је ово друго кумство и да је неизмерно срећна када види своје пензионере како се друже и како не дају нити једном искушењу да то дружење угрози:

„Ја сам други пут кума славе и могу да кажем да сам најсрећнија кума. Тридесет година сам у пензији, а само годину мање редовно долазим на окупљања нашег удружења и напросто немам речи. Напросто, ови људи ми дођу као друга породица, а овај простор као друга кућа. Све их волим, поштујем и поздрављам и свима им се пуно захваљујем на пријатељству, разумевању и међусобном огромном поштовању које влада међу нама“.

Извор: Q media

Претходни чланакХаос у Kлиничком центру: „Да вам се не жури на митинг?!“ Сестре малтретирале полупокретне пацијенте на Ортопедији
Следећаи чланакДан школе ,,Петро Кузмјак“ обележен отварањем Мејкерс лаба

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here