12. војвођански омладински позоришни фестивал ,,Игор Станић“ у суботу у Кули

Фото: КЦ Кула

КУЛА, 26.05.2023. – У суботу, 27. маја, у сали Културног центра у Кули, одржаће се 12. војвођански омладински позоришни фестивал ,,Игор Станић“.

На фестивалу ће учествовати четири представе: представа ,,Идиот(и)“, Културног центра Кула, по мотивима једночинки Музе Павлове, а у режији Слободана Ногавице; представа ,,Укроћена горопад“, Виљема Шекспира, у извођењу Креативног центра ,,Артељее“ Инђија и у режији Кристијана Марковића; представа ,,Људ-мила“, Едите Ђурчове, у извођењу Удружења грађана-колектив, Креативних аматера Ковачица и Аматерског позоришта ,,Јанко Чеман“, по режији Силвије Свакусове и представа ,,Сви ти усамљени људи“, у извођењу Цеком Зрењанин, а у режији Предрага Карањца.

Редитељ кулске представе, Слободан Ногавица, истакао је да је назив фестивала уведен ове године, као и да се фестивал одржава у виду маратона, јер се представе играју једна за другом:

,,Назив фестивала је ,,Игор Станић“ и тај назив је уведен ове године. Очекују се четири представе, најбоље омладинске представе у позоришној сезони у Војводини. Долазе  нам позоришта из Зрењанина, Ковачице и Инђије. Фестивал се одржава у виду маратона, представе се играју једна за другом. Програм почиње у 17 часова и прва приказана представа биће кулска, домаћини ће отворити фестивал и после, како се која заврши, тако ће ићи следећа. Након сваке представе биће разговори са селектором, Владимиром Нађ Аћимом, из Руског Крстура, и на крају, када се одиграју све представе, очекује се проглашење и додела награда најбољим и најуспешнијим остварењима, и глумачким и редитељским  и у свим осталима сегментима“.

Он се нада да ће публика доћи да подржи младе људе који се баве позориштем, јер су они будућност аматеризма, а можда и позоришних сцена:

,,Кулско позориште се представља представом ,,Идиот(и)“, по мотивима једночинки Музе Павлове и у мојој режији. Дакле, то је ансамбл који је у овом позоришту од дечијих представа, одмалена, и сада су већ стасали па смо прошле године урадили омладинску представу, а ове године наставили даље. Мислим да ће се свидети публици. Публика је гледала већ два пута, сала је била пуна, и надам се да ће тако бити и сада. Надам се и да ће људи генерално доћи сутра да подрже младе људе који се баве позориштем, јер су они будућност аматеризма, можда и позоришних сцена. Прошлих година није било толико публике, али мислим да ће ове године одзив бити већи“.

Фестивал су подржали Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Општина Кула.

Foto: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакМонструозно понашање медицинске сестре на Ортопедији: Политику ставили испред етике па малтретирали пацијенте! (ФОТО/ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here