ТРИ ПУТА БИРАН ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИKА НОВОГ САДА, ЗАЉУБЉЕНИK У СПОРТ И РИБОЛОВ: Ово је Милош Вучевић, наследник Александра Вучића на месту председника СНС

Foto: Instagram/Milos Vucevic

За свог наследника на месту лидера Српске напредне стране Александар Вучић предложио је, а делагати СНС изабрали актуелног министра одбране Милоша Вучевића, потпредседника Владе али и некадашњег градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

Вучевић је рођен 1974. године у Новом Саду. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1999. године, са просечном оценом 8,84. По завршетку факултета, одлази на служење војног рока у Врање, а потом у Гњилане. Члан је СНС од њеног оснивања.

Једини три пута узастопно биран за градоначелника

За градоначелника Града Новог Сада изабран је у септембру 2012. године, након чега престаје да се бави адвокатским послом. Био је члан Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) од 2015. до 2016. године.

Након локалних избора 2016. године, у другом узастопном мандату је изабран за градоначелника Новог Сада, а 2020. године трећи пут је изабран за градоначелника, што се догодило први пут у историји града. Потпредседник Српске напредне странке постаје 2021. године, а прошле године постао је министар одбране.

Добитник бројних престижних признања

Вучевић је добитник више признања, међу којима и повеље почасног сенатора Сената привреде Србије 2014. године. Исте године добија и награду „Kапетан Миша Анастасијевић”, која му је уручена као лидеру градске управе, за промоцију европских вредности живота у Новом Саду. Две године касније, 2016. године, те вредности су потврђене и проглашењем Новог Сада за Омладинску престоницу Европе 2019. и Европску престоницу културе 2021.

Добитник је признања “Бела голубица” у оквиру програма “Тесла Глобал форума”. Носилац је Ордена Светог владике Максима Епархије сремске, као и грамате признања и захвалности Епархије бачке за изузетан допринос у развоју духовног и црквеног живота, а у 2022. години добио је највеће признање Српске православне цркве – Орден Светог Саве другог степена.

Пасионирани је љубитељ фудбала и спорта. Слободне тренутке највише воли да проводи у природи, у риболову. Говори енглески језик. Ожењен је Мајом, отац Михаила и Данила.

Чак 29 крупних инвестиција и 11. 500 нових радних места, само за две године страни инвеститори уложили милионе

Неке од кључних ствари које је Вучевић, једини градоначелник који је три пута узастопно биран на ову функцију, урадио за Српску Атину промениле су живот грађана из корена.
У протеклих десетак година се у Нови Сад слило чак 29 крупних инвестиција, што је резултирало отварањем нових 11.500 радних места. У протекле две године страни инвеститори су потписали споразуме о улагању и уложили чак 262,9 милиона евра:
Нидек, Kонтинентал и Бери Kалебо. О величини и ефектима самих инвестиција сведочи чињеница да ће ова последња, Kонтиненталова, према проценама сама да увећа БДП Србије за више од 2 одсто. У Новом Саду послују и друге компаније светског калибра- Шнајдер електрик, Аптив, Лир…
На позицији је министра одбране и поптпредседника Владе Србије, где је одмах по постављању плата запосленима и официрима повећања, по наредби врховног команданта започео пројекат 5000 специјалаца, најавио бројна улагања у намеску индустрију и модернизацију војске.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакKО ЈЕ МИЛОШ ВУЧЕВИЋ? Нови председник СНС, пасионирани љубитељ спорта и риболова
Следећаи чланакИВАН ИВАНОВИЋ – Нећемо дозволити обојену револуцију!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here