ЧУВАЋЕМО СНС KАО НАЈЈАЧУ СТРАНKУ У СРБИЈИ И МОТОР РАЗВОЈА. Вучевић поручио да ће се СНС укључити у народни покрет где види Александра Вучића као лидера

Foto: Prva TV

Министар одбране и нови председник Српске напредне странке Милош Вучевић гостовао је на Првој телевизији, у емисији “Јутро”, где је истакао да ће наставити да води странку истом политиком континуитета којом је водио и Александар Вучић.

-Природно је да су постојале емоције када неко напушта странку. Он је неће водити као председник, као претходних 11 година. Било је много емоција међу делегатима и члановима странке, то је на неки начин признање Александру како је радио и водио странку и изградио однос са чланством. Оно што сам ја у свом говору након избора рекао је да се те емоције не узбуркају превише, то није никакав развод, растанак већ једна мирна транзиција, он остаје члан СНС. СНС је донео одлуку да се укључи у народни покрет где видимо Александра Вучића као лидера. Нема ту растанка па да је сада неко уплашен. Гледаћемо да странка настави да ради у истом ритму, са истом политиком, ова кадровска решења су део страначке пол континутитета сада да ли ће неко од нас бити способан да да своју енергију да неко дода лични печат то ће време показати. Чуваћемо СНС као најјачу странку у Србији и мотор развоја Србије.

Вучевић је нагласио да је за 24. јун заказан Главни одбор СНС, где ће се бирати део чланова одбора, те да је он тимски играч и да има потребу да разговара с другим људима.

-Гледаћу да укључим све оне који вреде у рад странке и не дозволим да неки квази естаблишмент политички води политику супротну бази странке и потпуно се отуђи од странке. Мењаћемо, али да ли ћемо успети да променимо све, то сигурно не. Да вам кажем да ћемо ми то да исечемо као клас жита, па да тога више неће бити, то није могуће. Неког новог ће понети нека позциија. Оно што је битно, сви имају свест да су променљиви и да и унутар странке имамо црвене линије. Kада неко застрани, ви му се захвалите и ставите га на клупу за резерве, а неко ко се много трудио на тренинзима добија поново шансу да заигра на терену. Свестан сам одговорности, очекујем подршку од других људи у странци. Имам квиско, могу да се консултујем са председником Вучићем око деликатних питања. То је предност. Он је наш па је наш. Ми смо једно тело, нама титуле ништа не значе. Свакако ћу се конслутовати са Александром Вучићем. Он је странку водио 11 година кроз победе и успехе. Ми имамо мирне транзиције, исто као што је Томислав Николић предао бакљу слободе и политичке борбе Александру Вучићу, а он јуче мени. Ја ћу за неколико година неком другом. Ми једни друге поштујемо. И да одмах разочарам оне који мисле да ће се нови председник СНС посвађати са Вучићем, не неће се, него настављамо сарадњу. Много је обавеза предамном и као министра одбране, потпредседника Владе и сада председника странке. Нема шта нас није задесило за 15 година странке и 11 година – поплаве, корона, готово банкрот земље, рат у Украјини- закључио је министар одбране и нови председник СНС.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакИВАН ИВАНОВИЋ – Нећемо дозволити обојену револуцију!
Следећаи чланакВучевић о ситуацији на KиМ: Нећемо дозволити да неко пређе наше црвене линије. Никоме се не ратује, али да гледамо на телевизији како убијају Србе, а ми их чекамо ћебадима и чајем, то се неће десити!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here