На Малом Стапару одржана 3. крос трка Царица

Foto: Q media

МАЛИ СТАПАР, 29.05.2023. – У недељу, 28. маја, на Малом Стапару је одржана 3. крос трка Царица. Осим тркача који су храбро истрчали 6,4 км, трчала су и деца, па су се тако прво такмичила она која похађају 1. и 2 разред, затим она која похађају 3. и 4. и напослетку деца од 5. до 8. разреда. Они су награђени медаљама и слаткишима, а потом су имали и заједничко дружење.

Тркаче је поздравио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је отворио трку и пожелео им срећу. Након дечијих трка, уследила је она главна, а најбржи је био Иван Ленц, који је на овој трци трећи пут, али је сада први пут победио:

,,Трећи пут да трчим овде, дакле од када се ова трка организује од стране Здравка Мишовића. Све што он организује је увек на највишем нивоу. Прва два пута сам био четврти, А данас први. Трка је била веома тешка, испаравање ваздуха је невероватно, не може да се дише, али ми смо тркачи и морамо да издржимо“.

По речима Здравка Мишовића, ове године било је готово три пута више деце, што је заиста дивна слика:

,,Ово је трећи пут да се организује трка Царица. Историјат, мање – више, већина зна. Претходно је овде био триатлон, који се угасио, и јавила се жеља, пре свега Александра Палдрмића и Бећка Вукомана Јеловца, и дошли смо на идеју да направимо једну трку и да наставимо спортску традицију. Овде, крај канала, имамо лепу стазу, ове године смо имали десетак финишера мање, али ме је изненадило што  смо имали дупло, ако не и три пута више деце – заиста једна лепа слика спорта и дружења. Хуманост је да децу склонимо са улице, са мобилних телефона, лаптопова, а то радимо сваки дан и сваки дан је све више деце на теренима, игралиштима, на трим стази у Кули и Малом Стапару. Деца су данас срећна што су овде, добила су медаље, чоколадице, идемо сада на дружење, тако да је поента свега да покренемо што више људи, и младих и старијих“.

Осврнуо се на успехе младих нада и наше општине, али и оних старијих, које свакако треба да нам буду пример:

,,Ми у кулској општини имамо Лену Зорић из Црвенке, једну од најбољих на 800 метара, стиже и Ана Новковић из Куле. То двоје деце људи треба да запамте и урадићемо све да  им помогнемо. Данас смо имали и једну Миру Јуришин, жену од 74 године, које је опуштено истрчала 6,4 км и она треба да нам буде пример. Док год се крећемо, ми смо активни и здрави. Прошетајте макар 10 минута, боље је него да седите испред телевизора“.’

На крају, најавио нам је велики догађај који следи – Трку пријатељства у Кули, која ће се одржати 17. јуна у Кули, по 14. пут:

,,За три недеље је оно најбоље што радимо што је везано за трчање и за промоцију кулске општине – Трка пријатељства у Кули. Она се одржава 14. пут заредом, заиста једна фантастична прича – никад већа подршка, бољи услови и стартни пакет. У фокусу су нам свих 14 година играчи – да добију што бољи стартни пакет, а направићемо и још неке новитете које нико у Србији није, јер играчи то заслужују. Фокус ће бити на деци – очекујемо око 250. деце, повећање у односу на претходну годину када је било око 150 – 200. Имамо 70 – 80. деце у нашој школи атлетике у Кули, ту је и Црвенка, Нови Кнежевац, Србобран, Врбас… Желимо да што више анимирамо децу да се баве спортом. Имамо подршку Општине, наших пријатеља, јављају се локалне фирме, из Суботице, са Палића, из иностранства. Имамо широку лепезу људи и подршку, тако да би ова година требало да буде најбоља и заиста ћемо се потрудити и дати од себе највише. Очекују нас лепи дани и пуно дешавања… “

Извор: Q media

Претходни чланакОдржана промоција поезије Милице Бојанић
Следећаи чланакОгњеновић аргументима потукао опозицију: Овде сам да се борим за пристојну Србију

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here