У храму Светог Марка у Кули одржана Ликовна колонија ,,Песма без речи“

Фото: Qmedia

КУЛА, 29.05.2023. – У оквиру фестивала ,,Свита српске црквене и народне песме“, у дворишту храма Светог Марка у Кули одржана је Ликовна колонија под називом ,,Песма без речи“, посвећена великом композитору и песнику, Исидору Бајићу.

На Ликовну колонију пријавило се тридесетак сликара, који су се махом сложили у томе да се на колонији осећају веома пријатно и да би се опет радо вратили у Кулу.

,,На Колонији се осећам веома пријатно, посебно што је у амбијенту цркве и што смо пре тога били на литургији, тако да нам је веома драго што нас је отац Бошко позвао. У случају да нас позову, радо бих се вратила“, рекла је Јелена Мишљеновић.

Тамара Барановски, председница Удружења ликовних уметника општине Врбас, истакла је да је оранизација Колоније сјајна, као и да имају све што им је потребно:

,,Једна је карактеристика за нас уметнике која је стандардна и увек се изнова понавља – нама не треба црвени тепих да бисмо радили и помогли неку колонију и организацију, у овом случају цркву. Организација саме Колоније је сјајна. Имамо све што нам треба. Нашли смо се у том неком заједничком раду и зато смо и дошли овде  – да радимо, да се дружимо, да створимо нека дела и уђемо у историју. Ја сам председница Удружења ликовних уметника општине Врбас и доста људи овде су чланови тог удружења, али нисмо овде у том својству овде, него у својству гостију и појединаца које је организатор позвао да дамо свој допринос овој тематској колонији. Ова Колонија је посвећена Исидору Бајићу, композитору и музичару, и ту смо да дамо своје виђење о њему, његовој животној причи и о томе како ми осећамо његово стваралаштво. Доста људи ради акрилом, вероватно из разлога што је он пожељан на Ликовним колонијама, али постоје и уметници који су урадили припрему код куће и који раде уљем, техником која се спорије суши, али се добијају чистије боје. Сама тематика је разноврсна, има црквених мотива и икона, али и природе.

Фото: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакПет медаља за карате клуб „Тао“ на престижном међународном такмичењу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here