Базен у Кули ускоро спреман за купалишну сезону

Foto: Q media

КУЛА, 31.05.2023. – На базену у оквиру Спортског центра у Кули увелико теку радови на припреми базена за купалишну сезону. Ове радове обишао је председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је рекао да ће базен, по плановима, бити спреман за купаче већ средином јуна. Такође, изразио је наду да ће се следеће године кренути са инвестицијом у виду затвореног базена:

„Припреме су у току након зимског периода, и ове године као и у прошлогодишњем формату, с тим што је набављен део новог мобилијара. План је да негде после 15. јуна, практично са завршетком школске године, базен почне са радом, а тачан датум ће одредити управа базена и Спортског центра. Паралелно са тим, реализују се планови за затворени базен и негде је наша жеља да следеће године уђемо у ту инвестицију. Добро се промишља око самог концепта и самог пројекта затвореног базена и ја се надам да ће следећа година бити година када ћемо ући и у ту значајну инвестицију. Ове године нас очекује још много инвестиција у спортску инфраструктуру, а кључна инвестиција свакако би била већ напоменути затворени базен“.

За базене, како овај у Кули, тако и за онај у Црвенки, надлежан је Спортски центар општине Кула, а директор ове институције, Владан Рачић, нагласио је да се базен у Кули прве сезоне показао као пун погодак, те нема сумње да ће наредна сезона бити још боља и разноврснија по свим аспектима:

„У Кули је почело сређивање базена, празни се велики базен, као и мали и средњи базени. То је једна добра ствар за Кулу као насељено место и за, уопште, општину Кула. Планирамо да базен почне са радом 15. јуна, а такође је и у Црвенки у току сређивање базена који ће, такође, бити у служби свих грађана. Прошла сезона у Кули је прошла феноменално, без иједног инцидента, никаквих повреда није било, деца су била презадовољна, што је најважније. Организовали смо школу пливања, турнир у одбојци на песку и надам се да ћемо ове године употпунити садржај и  да ће наши грађани имати леп угођај када дођу овде“.

Извор: Q media

Претходни чланакСутра у Кули отварање изложбе слика аутора Ненада Вујновића
Следећаи чланакПредавањем на тему ,,Свети мученици бачки“, завршен програм обележавања јубилеја Светониколајевског храма у Сивцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here