Предавањем на тему ,,Свети мученици бачки“, завршен програм обележавања јубилеја Светониколајевског храма у Сивцу

Foto: Q media

СИВАЦ, 31.05.2023. – У оквиру програма обележавања 150 година од освећења Светониколајевског храма у Сивцу, Црквена општина сивачка организовала је предавање о светим мученицима бачким. Предавање је одржано у дворани Дома културе у Сивцу, а говорили су ђакон Мирослав Николић, управник Ризнице Епархије бачке, и господин Мирослав Илић, помоћник покрајинског секретара за културу, информисање и верске заједнице.

Овим предавањем завршен је програм обележавања јубилеја, који је обележио месец мај, а који је укључивао различита предавања, изложбе и приредбе, намењене и деци и одраслима. Након предавања, поразговарали смо са протонамесником, Данијелом Кобиљским, који је истакао да и даље сабира утиске, почаствован што је овај јубилеј дочекао нашу генерацију:

,,Хвала вам пуно на труду, љубави и пре свега на праћењу ове наше манифестације, с обзиром на то да смо у овом месецу стварно имали низ догађаја, како код нас у Сивцу, тако и у Кули и Црвенки. Утисци се још сабирају – почаствовани смо што је овај јубилеј дочекао нашу генерацију и све нас овде. Имали смо низ догађаја и стално се нешто ново дешавало. Верни народ се одазвао нашем позиву и заиста свесрдно поздравио ову нашу манифестацију, окупљајући се онолико колико може, а посебно за централно дешавање – нашу храмовну славу, где је свако, и након храмовне славе, и дан данас у разговору остао у дивним утисцима, пре свега због организације, где су се сви укључили, као и низом ових догађаја, предавања, која су била својеврстан показатељ труда и жеље да се прослави овај достојни јубилеј, који није мали, а са друге стране да кроз низ тема које су актуелне и занимљиве нешто ново сазна, научи и продуби културу сећања коју ће пренети, ако Бог да, и на своја покољења“.

Извор: Q media

Претходни чланакБазен у Кули ускоро спреман за купалишну сезону
Следећаи чланакПровера исправности система за јавно узбуњивање у среду, 7.јуна

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here