Деца из кулске општине учествовала у прикупљању помоћи за децу са Косова и Метохије

Foto: Hram svetog apostola i jevandjeliste Marka u Kuli

КУЛА, 02.06.2023. – Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Добротворна установа Епархије бачке „Владика Платон Атанацковићˮ је, у сарадњи са Катихетским одбором Епархије бачке, и ове године организовала васкршњу акцију прикупљања пакетића за децу са Косова и Метохије.

У акцији под називом „Деца – дециˮ учествовало је више новосадских основних и средњих школа, основне школе из Бачке Паланке и Каћа, ОШ ,,Вељко Влаховић“ из Крушчића, Основне школе ,,Иса Бајић“ и ,,Петефи бригада“ из Куле и секција ,,Чувајмо Светосавље“, при предшколској установи ,,Бамби“ из Куле. Прикупљено је преко 1600 пакетића, које су ученици са својим родитељима и вероучитељима паковали и украшавали, чиме су деца из Епархије бачке поново показала неизмерну љубав према својим вршњацима са Косова и Метохије.

Прикупљени пакетићи су превезени возилом Епархије рашко-призренске на Косово и Метохију и преко Канцеларије за добротворни рад Епархије рашко-призренске подељени су деци школског и предшколског узраста у местима Косовска Каменица, Босце, Ајновце, Стрезовце, Бушинце, Бољевце, Прилуже, Племетина, Бабин мост, Граце, Брњица, Црквена водица, Велика Хоча, Ораховац, Косовска Витина, Могила и Бинач.

Извор: Q media

Претходни чланакСузбијање крпеља на територији општине Кула
Следећаи чланакОбјављен Јавни позив Општине Кула за суфинанисирање мера смањења загађења ваздуха

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here