Отворена изложба слика аутора Ненада Вујновића Њеша

Foto: Q media

КУЛА, 02.06.2023. – У Ликовној галерији  Културног центра у Кули  свечано је отворена изложба слика под називом „Даривање“, аутора Ненада Вујновића Њеша из Оџака. Оно што његове слике издваја од других је сама техника – он своје слике буши и лепи по њима, односно ради сликарске инсталације.

Истакао је да му је ово једна од најбољих изложби у сваком погледу, пријатно изненађен дочеком галеристе, Снежане Давидовић:

,,Врло сам пријатно изненађен амбијентом, а пре свега дочеком домаћина, односно галеристе Снежане, која ми је на неки начин омогућила и дала све своје професионалне вештине да ову изложбу организујемо на најбољи могући начин и могу да кажем да ми је ово једна од најбољих изложби у сваком погледу“.

На питање зашто ради на лесониту, рекао је да то условљава техника коју примењује, због чега је неопходно да подлога буде чврста, као и да је ову технику одабрао баш зашто што је желео да буде оригиналан:

,,Ја радим комбинованом техником и своје слике бушим и лепим по њима, лепим предмете и неопходно је да подлога буде чврста. Још од гимназијских дана почео сам неке прве слике са троугловима и шестарима, а сада ми се то отворило као правац, с обзиром на идеје које имам на својим сликама. Те инсталације ми у ствари омогућавају да најбоље могуће изразим своју идеју – и ликовно и естетски. Рекао сам себи – мораш бити оригиналан, бар у техници рада и идејама, тако да је то један од разлога – ретко је виђати такве комбинације техника и то је главни разлог зашто сам то и започео“.

Како каже, за 7 година, током којих је имао око 30 изложби, насликао је преко 400 слика, а преко 300 продао. То га је уверило да је на добром путу и да има добар правац.

Свечаност је својим наступом увеличао и Омладински девојачки хор „Виле“, Културно-уметничког друштва „Дурмитор“ из Куле.

Изложба ће бити отворена до 14. јуна.

Извор: Q media

Претходни чланакШколска година, за све ђаке, завршава се 6. јуна
Следећаи чланакПУ Сомбор: Задовољни одзивом грађана који предају оружје

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here