Школска година, за све ђаке, завршава се 6. јуна

Foto: EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

СРБИЈА, 02.06.2023. – Влада Србије је донела одлуку да се у свим основним и средњим школама у Србији школска година заврши 6. јуна. Према тој одлуци, школе могу да наставе да раде до 20. јуна за ученике који то желе. У том периоду могу се реализовати допунска, додатна и припремна настава, настава у природи, као и други облици образовно-васпитног рада, са циљем подстицања социјалних и емоционалних вештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности.

Када је реч о оценама, одлучено је да се оцене закључе на основу оцена које су ученици до сада добили у еДневнику. Уколико су оцене између, односно ако се наставник двоуми да ли да да вишу или нижу оцену, даваће се већа. Битно је напоменути да ће сви ученици који не буду задовољни својим успехом добити прилику да до 20. јуна поправе оцене на лични захтев.

Мала матура биће одржана од 21. до 23. јуна, а осмаци ће, поред српског, односно матерњег језика, и математике, полагати један од  пет предмета (географија, историја, биологија, физика и хемија) који су изабрали почетком године.

Основна школа ,,Владислав Рибникар“ остаће школа. Она ће бити реконструисана и током процеса реконструкције биће изграђен меморијални део у знак сећања на децу и школског чувара.

Извор: Q media

Претходни чланакОбјављен Јавни позив Општине Кула за суфинанисирање мера смањења загађења ваздуха
Следећаи чланакОтворена изложба слика аутора Ненада Вујновића Њеша

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here