Вандализам на црвеначком „Потоку“: уништене клупе, столови и мобилијар

Foto: Q media

ЦРВЕНКА, 07.06.2023. – И поред небројених апела, несавесност и вандализам појединаца поново су дошли до изражаја. Мета деструкције овога пута било је црвеначко излетиште „Поток“. Својеврстан бисер природе и оаза мира нашла се под ударом антидруштвених екстрема који по ко зна који пут, као и на неколико локација широм кулске општине, остављају свој потпис у виду изломљеног инвентара. Када је о конкретној штети реч, нешто више рекао је Миљан Драшковић, директор Јавног комуналног предузећа „Водовод“, које води рачуна о одржавању и очувању „Потока“:

„На ово излетиште је увек лепо доћи, међутим данас и није тако леп повод. Сведоци смо једног вандализма који се догодио, уништено је неколико клупа, скинута је трска која покрива мобилијаре и уништени су столови и то су све неке ствари које не би требало да се дешавају. Ми апелујемо на подизање те неке еколошке и грађанске свести, како преко јавности тако и интерно, међу собом, апелујемо. Не могу рећи, еколошка и грађанска свест подигла се у односу на период од пре 20 година, људи су разумнији али и даље би то требало да се подигне на неки виши ниво. Црвеначко излетиште „Поток“ је једно од најлепших излетишта у околини и свакако је и најпосећеније. Можда није највеће, али је најатрактивније. Људи воле да дођу овде и сматрају излетиште својим, али би појединци требало да се понашају као добри домаћини, а не као што се види из поменутог“.

Ипак, као и у свакој причи као што постоје антихероји, тако постоје и хероји. Драшковић напомиње да, осим локалне самоуправе, велику подршку имају и од појединаца ентузијаста који имају здраву свест о очувању средине у којој живимо:

„О „Потоку“ највише рачуна води наша фирма „Водовод“, али бих истакао и то да постоје савесни појединци који воде рачуна о излетишту. Пре свега, ту бих истакао господина Зорана Маравића, председника Стреличарског клуба „Таргет“ који нам пуно помаже у одржавању. „Поток“ се редовно коси и одржава, имамо разне планове, доведене су струја и вода, а сада би требало да оспособимо централну чесму како би људи могли да користе воду. Такође, у плану је и један богат садржај за децу, о чему ће јавност бити благовремено обавештена“.

Извор: Q media

Претходни чланакЗа викенд у Кули 17. Међународни мото сусрет
Следећаи чланакРегина фест од 16. до 18. јуна на Малом Стапару

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here