Почео 17. Међународни мото сусрет у Кули: апел учесницима да воде рачуна о безбедности у саобраћају

Foto: Q media

КУЛА, 09.06.2023. – ,,17. Међународни мото сусрет“ у Кули званично је почео. Централни дан манифестације је сутра, када ће бити уприличен традиционални мото дефиле кроз Кулу, након чега следи концерт рок бенда ,,Нешто између“, а затим и концерт гостију вечери, ,,Дивљих јагода“.

Председник Мото клуба ,,Кула“, Саша Ачански, истакао је да су спремни, да очекују много посетилаца из земље и региона, уз наду да им време неће покварити овај угођај:

,,Ово је 17. Мото сусрет по реду, традиционално га организујемо већ 20 година на овом месту. Потрудили смо се да обезбедимо и средимо локацију и да направимо угођај.  Желео бих само да буде добро време. Долази доста људи из региона и иностранства. Ми ћемо сутра имати  неке своје ритуале – ручкове, дефиле кроз град, концерт ,,Дивљих јагода“, тако да ћемо цео дан имати неке активности“.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да је задовољан што је овај сјајан клуб посвећен како организацији овог догађаја, тако и другим активностима:

,,Задовољан сам тиме што се овај сјајан клуб посветио овом догађају и разним другим активностима. Имају подршку Општине у смислу финансирања, путем Туристичке организације. Та помоћ  јесте битна, али кључни су њихов рад и њихова активност. Сигуран сам да ће сутра, када су главна дешавања, бити  велики број моториста и посетилаца. Сви догађају су бесплатни – и дефиле и потом концерт“.

Он је апеловао на све учеснике и мотоциклисте да воде рачуна о безбедности у саобраћају, да брину о свом и о животима других људи. Како каже, полиција ће то вече имати посебне мере безбедности и контроле у саобраћају, али и сваки појединац треба да буде одговоран према себи и другима:

,,Оно што је апел – и самим учесницима и мотициклистима који ће сутра бити ту јесте да воде рачуна о безбедности  у саобраћају, да воде рачуна о својим животима и животима  других људи. Они то врло добро знају, то су искусни мотористи и  људи који су дуго у свему овоме. Велика опасност су почетници, које можда понесе атмосфера, па ће се на то посебно апеловати. Полиција ће то вече имати посебне мере безбедности и контроле и саобраћају. Сви заједно се трудимо да ова манифестација прође пре свега безбедно, а да ће догађај бити леп и забаван – у том сам уверен, по традицији је већ тако“.

Организатор мото сусрета је Мото клуб „Кула“, уз покровитељство Општине Кула и партнерство Туристичке организације општине Кула. Улаз је слободан и обезбеђени су кампови.

Извор: Q media

 

Претходни чланакСПОРТ: Последње коло у српсколигашком и подручном рангу
Следећаи чланакСПОРТ: Велики успех кулског рвања, Елена Батковић државна вицешампионка !

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here