За уређење атарских путева опредељено готово 20 милиона динара

Foto: Pokrajinska Vlada

НОВИ САД, 12.06.2023. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Владимир Галић, уручио је данас уговоре о додели укупно 400 милиона динара бесповратних средстава за уређење атарских путева и отресишта у 26 локалних самоуправа у АП Војводини.
„Укупна вредност ове инвестиције је 706, 9 милиона динара, од чега је на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду обезбеђено 400 милиона, а општине ће инвестирати 306, 9 милиона“, рекао је Галић истакавши да је ова конкурсна линија веома значајна за развој пољопривредне инфраструктуре, јер је важно да се сваком пољопривреднику омогући да несметано дође до своје њиве.

Бесповратна средства на конкурсу за уређење атарских путева и отресишта добиле су локалне самоуправе: Бач, Чока, Опово, Беочин, Тител, Сомбор, Стара Пазова, Суботица, Кикинда, Кула, Инђија, Бечеј, Жабаљ, Сента, Бачка Топола, Житиште, Шид, Вршац, Зрењанин, Бачки Петровац, Ириг, Кањижа, Сечањ, Рума, Апатин и Србобран.

Када је реч о општини Кула, уговор је данас потписала начелница Општинске управе, Александра Гаговић. За уређење  атарских путева на територији  Општине Кула у Липару, Црвенки, Руском Крстуру и Крушчићу опредељено је готово 20 милиона динара, од којих секретаријат обезбеђује готово 13 милиона, а локална самоуправа 7 милиона динара.

Извор: Покрајинска Влада

Претходни чланак64. Републички фестивал аматерских позоришта Србије од 16. до 24. јуна у Кули
Следећаи чланакСедмодневни извештај о стању квалитета ваздуха

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here