Креативност током распуста: Ученице ОШ ,,Иса Бајић“ осликавају зидове своје школе

Foto: Q media

КУЛА, 13.06.2023. – Летњи распуст је почео и док се већина ученика одмара, ученице Основне школе ,,Иса Бајић“ у Кули, уз помоћ своје наставнице ликовног, окружене четкицама и бојама, испољавају креативност, друже се и забављају док осликавају и улепшавају спољашње зидове своје школе.

Оне су се сложиле у једном – цртају како би улепшале своју школу и прекриле ружне графите на њој, на тај начин будећи своју креативност:

,,Зовем се Дуња Загорац и завршила сам 5. разред. Овде сам јер желим да наша школа изгледа што лепше, да можемо да уживамо у њој. Наставница ликовног нам је дала ову идеју, одазвале смо се и кренуле да радимо“.

,,Ја сам Сања Франић и завршила сам осми разред. Изашла сам овде да креативно цртамо како бисмо улепшали школу и прекрили неке ружне графите“.

,,Зовем се Јована Вуксан, завршила сам шести разред. Један час нас је наставница ликовног, Валентина, позвала, и мени је то звучало занимљиво, јер сам одавно желела да нестану сви ови графити“.

Протекле ноћи, неко је оштетио, односно изгребао цртеже, због чега су девојчице поједине делове морале да исцртавају још једном. Тим поводом, Директорка школе, Снежана Вујичић, апеловала је на децу која долазе у школско двориште, да их не уништавају и не шкрабају, јер овај мали  део лепоте треба да остане свима нама:

,,Похвалила бих ову сјајну децу која већ два дана овде цртају. Они то раде у склопу слободних активности које се дешавају због тренутне ситуације у земљи, као неки тимски рад  и одлучили су да улепшају наше двориште. Апелујем на сву децу да не уништавају овај мали део лепоте, нека остане свима нама, да имамо неке боје у свом дворишту“.

Извор: Q media

Претходни чланакМУП: Од 14. до 20. јуна појачана контрола саобраћаја
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here