МУП: Од 14. до 20. јуна појачана контрола саобраћаја

Фото: pinterest

СРБИЈА, 13.06.2023. – Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спровешће од 14. до 20. јуна ове године акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, саопштио је МУП.

У склопу ове акције, од суботе, 17. јуна у 12 часова до недеље, 18. јуна у 12 часова, широм Европе биће реализован такозвани „Alcohol and Drugs Marathon“,, када ће у контроли саобраћаја непрекидно бити ангажовани сви расположиви алкометри, као и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

„У првих пет месеци ове године саобраћајна полиција искључила из саобраћаја 23.500 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 1.150 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, а чак 4.200 возача затечено је да управља возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму“, напомињу из МУП-а.

С обзиром на то да предстоји одржавање великог броја музичких фестивала на којима се очекује присуство више десетина хиљада посетилаца, Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол или психоактивне супстанце и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Извор: Данас

Претходни чланакРасписан конкурс за стицање права коришћења знака ,,Најбоље из Војводине“
Следећаи чланакКреативност током распуста: Ученице ОШ ,,Иса Бајић“ осликавају зидове своје школе

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here