Локални акциони планови Националне службе за запошљавање и општине Кула

Фото: НСЗ

КУЛА, 15.06.2023. – Национална служба за запошљавање и општина Кула расписали су Јавни позив за доделу субвенције за самозапошљавање незапослених лица са територије  општине Кула у 2023. години.

Субвенција за самозапошљавање се додељује у једнократном износу од 300.000,00 динара, односно 330.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива радни однос у њему.

Право на доделу субвенција за самозапошљавање могу остварити незапослена лица која су пријављена на евиденцију незапослених лица Националне службе за запошљавање, Испостава Кула, да су завршила обуку за развој предузетништва по плану и програму у организацији Националне службе или друге одговарајуће организације и да су испунила раније обавезе према Националној служби.

Информације о наведом Јавном позиву могу се добити у свакој организационој јединици Националне службе, Филијале Сомбор, телефон: 025/464-051, 464-050 или на сајту www.nsz.gov.rs.

Јавни позив је отворен од дана објављивања на сајту НСЗ и општине Кула, a последњи рок за подношење захтева са бизнис планом је 15. 07. 2023.

Извор: НСЗ

Претходни чланакЗа санацију спортске хале у Црвенки опредељено преко 8 милиона динара
Следећаи чланакСубвенције за самозапошљавање одлична прилика за бизнис идеје

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here