Почиње 64. Републички фестивал аматерских позоришта Србије

Фото: Qmedia

КУЛА, 15.06.2023. – У наредних 7 дана Кула ће традиционално, по 64. пут, бити домаћин Републичког фестивала аматерских позоришта Србије. Фестивал почиње сутра, 16. јуна, од 19 часова, изложбом у Ликовној галерији, након чега ће, од 19.30, бити уприличена церемонија отварања. До 24. јуна, сваког дана од 20 часова, публика ће моћи да погледа по једну представу.

Директор Културног центра Кула, Каменко Бертић, позвао је Куљане и публику из околних места, да и ове године испрате сјајне представе позоришта која нам долазе из различитих градова Србије:

,,Стигли смо до 64. Фестивала. Преостао је само још један дан до отварања нашег позоришта за сву кулску и околну публику коју већ више од пола века дочекујемо увек спремни у Културном центру у Кули. Видећете 8 представа у такмичарском делу и једну представу у част  награђених. Шта да кажем… дођите у позориште!“

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да је Кула центар аматерског позоришта, што се потврђује из године у годину:

,,Сама чињеница да се одржава по 64. пут, значи да је то фестивал са традицијом. Кула је центар аматерских глумаца и уопште аматерског позоришта и то потврђује из године у годину, не само чињеницом да се Фестивал одржава у Кули, него и чињеницом да се сваке године у кулској општини направи неколико сјајних позоришних представа“.

Он је најавио и друге догађаје који ће обележити викенд који следи – Трку пријатељства у Кули, ,,Дане села, дане жита“ у Крушчићу и камп ,,Регина фест“ на Малом Стапару:

,,Осим фестивала, у суботу се одржава Трка пријатељства, у петак, суботу у недељу су ,,Дани села, дани жита“ у Крушчићу, а такође се одржава и Регина фест – један занимљив камп на Малом Стапару, такође под покровитељством Општине Кула. Кула ће ове недеље, овог викенда и практично целе следеће недеље бити један фестивалски град, због свих поменутих догађаја“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакСубвенције за самозапошљавање одлична прилика за бизнис идеје
Следећаи чланакУручена признања најбољим полицајцима у општини Кула

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here