Одржана редовна годишња Скупштина општинске организације инвалида рада Кула

Foto: Q media

КУЛА, 16.06.2023. – Редовна годишња Скупштина општинске организације инвалида рада Кула одржана је у просторијама Месне заједнице Горњи град. На дневном реду били су избор радних тела Скупштине ООИР Кула, извештај Верификационе комисије, подношење извештаја о раду ООИР Кула за 2022. годину, подношење извештаја о финансијско – материјалном пословању за 2022. годину, извештај Надзорног одбора ООИР Кула за 2022. годину,  потом су уследили дискусија по извештајима и усвајање истих, верификација плана ООИР Кула за 2023. годину, верификација финансијско – материјалног плана за 2023. годину и напослетку питања и предлози.

Председник Општинске организације инвалида рада Кула, Обрад Војиновић, истакао је да су у прошлој години имали доста добар резултат, јер су спровели све планиране активности и покушали да, својим члановима, обезбеде плаћање на одложено за огрев и остале основне животне намирнице:

,,Данас се, као и сваке године, одржава редовна годишња Скупштина општинске организације инвалида рада, на којој имамо одређене тачке које су утврђене нашим планом рада. То су Извештај о раду, Финансијски извештај, Извештај Надзорног одбора, расправа о истима и планови за ову, 2023. годину. У извештају о раду, ми смо у прошлој години имали доста добар резултат, јер смо одрадили све планиране активности на месечном нивоу и тако смо покушали да нашим члановима обезбедимо на одложено плаћање огрев, пилиће, мед и друге сухомеснате производе за које су били заинтересовани. Уз помоћ чланова извршног одбора, општинског одбора, Министарства за рад и социјална питања и локалне самоуправе успевамо да одрадимо све наше програмске активности“.

По његовим речима, инвалидски пензионери, који су због болести морали да окончају свој радни век, посебно су осетљива категорија становништва, па је основна делатност Удружења управо да им обезбеди одређене услове:

,,Инвалидски пензионери су облелели у току свог радног века и због тога су и пензионисани. Нису чекали године стажа, него је болест била пресудна. Имамо 40 инвалидских пензионера, који су са 50% радне способности, и они су ,,ни на небу ни на земљи“. Изменом закона, 2003. године, они су стављени ван свих тих могућности да остваре оно што остварују пензионери – не могу да конкуришу за бању, не могу да се запосле, а имају од 50 до 60 година. Наша основна делатност јесте да нашим члановима обезбедимо одређене услове – дружење, едукативне састанке, прошле године смо их одржали три и ишли смо на излет, у обилазак манастира. Овде се дружимо сваког понедељка и гледамо да нашим пензионерима буде најбоље. Када набављамо огрев, гледамо да цена буде јефтинија и на више месечних рата. Све намирнице гледамо да буду у најмање три рате, да пензионери могу да планирају и да се лакше и јефтиније обезбеде“.

Нагласио је да су на Скупштину позвали све оне људе и организације које им током године помажу у реализацији активности, а позиву су одазвали и заменик председника општине Кула, Карољ Валка и потпредседник Савеза инвалида рада Србије, Станко Нимчевић.

Извор: Q media

Претходни чланакГодишњи концерт ученика Школе за основно музичко образовање данас у Црвенки
Следећаи чланакСедмодневни извештај о стању квалитета ваздуха

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here