Потписани уговори за доделу још седам кућа младима у општини Кула

Фото: Општинска управа Кула

КУЛА, 19.06.2023. – Министар за бригу о селу, Милан Кркобабић, присуствовао је потписивању уговора којима је младима додељено још 109 кућа са окућницама.
Кров над главом добило је 155. људи и 96. деце широм Србије, а сеоске куће је добило 46 парова, 18 самохраних родитеља и 45 појединаца, углавном пољопривредника и пољопривредница. Овим програмом предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и појединцу до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима. Испред општине Кула уговоре је са седам породица потписала начелница Општинске управе Кула, Александра Гаговић. Начелница је истакла да је овакав вид подршке од великог значаја за младе људе који желе да остану да живе у мањим местима, додајући да је у претходним годинама, путем овог конкурса Министарства за бригу о селу, преко шездесет породица у општини Кула себи решило стамбено питање.

За ове намене у буџету Републике Србије у овој години предвиђено је укупно 500 милиона динара, а по једној кући дозвољен је износ до 1,2 милиона динара, а средства се додељују по редоследу пристиглих пријава до утрошка средстава опредељених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2023. године.

Фото: Општинска управа Кула

Извор: Општинска управа Кула

Претходни чланакОбјављена наредба: Забрањено паљење жетвених остатака
Следећаи чланакУ Крушчићу одржана традиционална манифестација ,,Дани села, дани жита“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here