Базен у Кули примио прве купаче, црвеначки базен спреман за десетак дана

Фото: Qmedia

КУЛА, 20.06.2023. – Базен у Кули јуче је примио своје прве купаче за ову купалишну сезону. Како је у питању пробни рад, улаз ће до 1. јула бити бесплатан, након чега ће почети наплата карата које ће за одрасле бити 200 динара, а за децу до 14 година 100 динара. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је ће базен ускоро почети да ради у свом пуном капацитету, са свим садржајима који су уведени прошле године, као и да ће настојати да оно по чему је био препознатљив, а то су добри услови, добра хигијена и практично целодневно радно време, буде стандард и ове године:

,,Базен је у пуној функцији, али је улаз бесплатан и одлучили смо се да тако буде до 1. јула. Уређују се неке ситне ствари, треба да стигне још нека додатна опрема која је набављена за ову годину, тако да ће базен ускоро почети да ради у свом пуном капацитету, са свим оним садржајима које смо увели прошле године – са ноћним купањем, школом пливања и још неким садржајима који ће бити организовани. Ангажована је отприлике иста екипа као и прошле године, проширена је неким новим људима, тако да се трудимо да оно што је био квалитет прошлогодишњег рада и ове године буде стандард  и нешто по чему је кулски базен препознатљив, а то су јако добри услови, добра хигијена, радно време које ће бити практично целог дана и до касно увече, тако да ће велики број наших грађана и грађана из суседних општина моћи да уживају овде на базенима. За ову годину нису били предвиђени никакви додатни грађевински радови. Прошле године је базен отворен, ове године смо припремали документацију и надамо се да ћемо у следећој години, ако све буде ишло по плановима, кренути и у причу затвореног базена. До тада, у овој форми, мислим да је овај Спортски центар оправдао сва очекивања“.

Фото: Qmedia

Када је реч о базену у Црвенки, очекује се да он своје прве купаче прими у наредних десетак дана:

,,Општина Кула је једна од ретких општина која може да се похвали да поред Спортског центра и базена у Кули, има базен и у Црвенки. Он није у општинском власништву, али ми га сваке године добијамо без закупа, улажемо средства да се он реновира и припреми за купалишну сезону. И ове године су урађени значајни радови, јер се ипак ради о објекту који има доста година и који захтева битно одржавање на целом систему и он ће бити потпуно у функцији за десетак дана и радиће у сличном режиму као и прошле године“.

Нагласио је да су, осим отворених базена у Кули у Црвенки, у припреми купалишта у Руском Крстуру и на Малом Стапару:

,,Оно што је квалитет општине Кула, када су у питању спортски објекти, је да и поред два отворена базена – у Кули и Црвенки, имамо и купалиште у Руском Крстуру, које се такође припрема за купалишну сезону и оно ће, у наредних десетак дана, бити потпуно припремљено за купаче. Од ове године имаћемо купалиште и на Малом Стапару, где би требало да за 10 – 15 дана буду завршени сви потребни радови. Практично са 4 купалишта, која су потпуно уређена, улазимо у ову годину. То је посебан квалитет који ни много веће општине и градови немају, да имају толики број купалишта у практично сваком насељеном месту по једно. И генерално, када је реч о спортској инфраструктури, општина Кула има 4 спортске сале у којима могу да се играју прволигашке утакмице у рукомету –  потпуно нова спортска хала у Сивцу, Петефи хала у Кули, црвеначка и хала у Руском Крстуру. Да спојите неколико општина у нашем окружењу, оне заједно немају 4 спортске хале. Потрудићемо се да тако буде и када су у питању стадиони, базени и купалишта. Не може бити у сваком, али може бити у неколико насељених места и доступно великом броју грађана“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланак64. РФАПС: Вечерас представа ,,Црна кутија“, позоришта ,,Јанко Веселиновић“ из Богатића
Следећаи чланакУ недељу концерт Фолклорног ансамбла Дома културе Сивац

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here