У оквиру акције ,,Не напуштај, удоми, не купуј“ грађани Куле показали хуманост

Foto: Q media

КУЛА, 22.06.2023. – У великом парку у Кули, у улици Јосипа Крамера, грађани су данас имали прилику да виде неколицину напуштених паса које су могли да удоме и да им тако улепшају животе. Пси који су стрпљиво чекали да их неко погледа, помази и да се, напослетку, одлучи да их поведе кући и прихвати  као новог члана породице, уредно су вакцинисани, стерилисани и чиповани и потпуно спремни за нови дом.

Неколико паса, углавном штенади, имало је ту  срећу да врло брзо привуче пажњу својим новим власницима. Како кажу, одлучили су се за то најпре јер су свесни колико је напуштених паса:

,,До сада нисам удомљавала псе. Овога пута је то најпре због деце. Имам сина и ћерку који су мали и мислим да ће се јако обрадовати. Ово је изненађење за њих. Име још нисмо смилили, то ћемо им препустити“.

,,Раније нисмо удомљавали псе. Обично смо узимали од некога ко има кучиће, а сада смо се одлучили на то зато што знамо да има доста напуштених, а тренутно немамо чувара и одлучили смо се да га узмемо сада, на овај начин“.

Директор ЈКП ,,Комуналац“, Марко Пешић, који је такође одлучио да пружи дом једном псу, истакао је да ће се ова акција наставити и у другим насељеним местима општине, како би сви грађани добили прилику да их удоме:

,,Као што видите, организовали смо акцију удомљавања паса који се налазе у азилу. Многи наши грађани врло ретко посете азил како би удомили псе, па смо им, према томе, изашли у сусрет и  довели смо их овде, у парк, како би их видели. Ова акција ће се наставити и у другим насељеним местима – Црвенка, Сивац, Руски Крстур, Крушчић и Липар, како би сви грађани могли да удоме псе. Ја сам се, такође, одлучио да удомим једног и надам се да ће ова акција утицати на грађане, да не купују псе, него да их удоме у нашем азилу“.

Нагласио је и да ,,Комуналац“, између осталог, ради и бесплатну стерилизацију, чиповање и вакцинисање паса, како би смањили број луталица на улицама, позивајући грађане да, у складу са тим, буду одговорни:

,,Између осталог, ,,Комуналац“ за све грађане који  су заинтересовани ради бесплатну стерилизацију, чиповање и вакцинисање паса, како би смањили број луталица на нашим улицама. Знамо да их је много и ,,Комуналац“, уз све напоре, покушава да одради тај део посла и да смањи број популације паса, али грађани сами морају да препознају то и да дођу да, ако не планирају да шире своје кућне љубимце у двориштима, дођу и да стерилишу своје псе. Стерилизација, чиповање и вакцинација су комплетно бесплатни, о трошку ,,Комуналца“.

Грађани који желе да бесплатно чипују,  вакцинишу и стерилишу своје псе могу да се јаве у ЈКП  ,,Комуналац“ или на број телефона  064/828-7071, сваког радног дана од 7 до 12 часова.

Извор: Q media

Претходни чланак14. „Нус куп“ у суботу у Кули
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here