Више од 160 водомера замењено у Липару

Foto: Q media

КУЛА, 22.06.2023. – У насељеном месту Липар у току је акција замене водомера. Одзив грађана је задовољавајући, а, захваљујући свакодневној координацији Савета Месне заједнице Липар и јавног комуналног предузећа „Комуналац“, посао се обавља концизно и у најкраћем могућем року. Према тренутним подацима, замењено је 160 од укупно 500 водомера. Радници „Комуналца“ су на терену, а директор овог предузећа, Марко Пешић, позива све грађане да се јаве ради замене водомера, а све са циљем успостављања стабилног и транспарентног процеса водоснабдевања:

„Хтео бих заиста да, овом приликом, похвалим грађане Липара који су се одазвали нашој акцији замене водомера. До сада је замењен 161 водомер у Липару од неких укупно 500, а имамо још око 60 на стању чекања. Наше екипе раде свакодневно и раде око десет водомера дневно, тако да ћемо јако брзо ући у ритам замене водомера и заменити све. Оно што је јако битно јесте то да ми као „Комуналац“ и људи који су потрошачи имају прецизно очитавање воде. По комуналној одлуци, 20 кубика је за водомер који не може да се очита и који није исправан и баждарен пет година. Након што смо преузели посао водоснабдевања у Липару, морамо да заменимо све водомере јер знамо да овде нису исправни и мењани у дужем временском периоду, према томе апелујем на грађане, како се не би десила ситуација да добију веће рачуне него што су потрошили, да замене водомере и да то буде, што се тиче и нас и њих, приказ реалне потрошње. Цена замене водомера је 3960 динара и она се плаћа одједном, али видећемо да изађемо у сусрет и да плаћање буде у две рате, што ћемо знати до среде. Оно што ми је драго и што грађани могу да виде, у односу на неке претходне године, јесте да нема проблема ни са водоснабдевањем ни са кваровима и да је константна производња воде, па и у овим данима када су врућине и када је потрошња повећана“.

Председница Савета Месне заједнице Липар, Биљана Савић, изразила је задовољство сарадњом Месне заједнице и „Комуналца“.  Такође, истакла је да је веома важно да одзив иде узлазном путањом, јер замена водомера доноси са собом ред у водоснабдевању:

„Што се тиче сарадње са јавним комуналним предузећем „Комуналац“, у питању је успешна сарадња. На све наше захтеве „Комуналац“ нам излази у сусрет и одазове се у најкраћем могућем року. Што се тиче досадашњег одзива грађана, задовољни смо и надамо се да ће одзив бити још већи, како би у најкраћем року сви водомери у Липару били замењени“.

Извор: Q media

Претходни чланак64. РФАПС: Вечерас представа ,,Чежња за суперповрћем“, КЦ Кула
Следећаи чланак14. „Нус куп“ у суботу у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here