Никад већа подршка породицама са децом

Foto: Instagram/Damjan Miljanic

БЕОГРАД, 23.06.2023. – Представницима 52. локалне самоуправе уговоре о суфинансирању мера популационе политике и подршке породицама и деци уручила је министарка за бригу о породици и демографију, проф. др Дарија Кисић, и том приликом је истакла:

„Брига о породици и нашој деци и борба за бољу демографску слику је један од приоритета Владе Србије, а основни приоритет рада и свих активности Министарства за бригу о породици и демографију. Држава је издвојила 400 милиона динара за мере и активности локалних самоуправа које за циљ имају подршку породицама и стварање боље демографске слике у нашој земљи“.

Средства су добиле 52. локалне самоуправе, које ће заједнички са државом реализовати широк спектар подршке породицама и деци. Једна од тих локалних самоуправа је и општина Кула. Укупан износ одобрених средстава за суфинансирање мера популационе политике и подршке у области породице и деце који представља учешће Министарства износи готово 15 милиона динара, док укупан износ средстава учешћа општине Кула износи  преко 21 милион динара.

Средства које су опредељена овим уговором само су још једна у низу мера популационе политике које обухватају активности подизања компентенције родитеља и јачање функције породице. Део овог новца биће намењен за изградњу парка за међугенерацијску сарадњу, као и за регресиран боравак у предшколској установи за друго дете у породици. Поред ових мера спроводиће се и многе друге које су предвиђене пројектом, а  све са циљем пружања подршке  породицама са децом.

Извор: Q media

Претходни чланакНа јавним радовима у Западнобачком округу ангажовано је 111 незапослених лица
Следећаи чланакОбјављене нове цене горива

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here