Државна вицешампионка у рвању, Елена Батковић, на пријему код председника општине

Foto: Q media

КУЛА, 26.06.2023. – Након великог успеха на међународном „Президент купу“, на коме је била другопласирана, такмичарка Рвачког клуба „СМД“ из Куле, Елена Батковић, наставила је да ниже успехе. На Првенству Србије у рвању,  које је одржано у Сенти, она је у категорији до 15 година освојила сребрну медаљу и место на победничком постољу. Имајући у виду да Елена наступа у категорији до 13 година, сребрна медаља међу две године старијим вршњакињама велики  је успех. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, честитао јој је на успеху, уверен да ће овај клуб, у будућности, имати још више чланова и добрих резултата:

,,Овде смо у Спортском центру, симболично, и трудићемо се да ово и буде центар већине наших спортова и спортиста, било да се истим баве рекреативно или да своје тренинге и активности обављају овде, у будућим фазама развоја Спортског центра, када буду урађени и остали објекти предвиђени пројектом. Сјајан резултат Елене, њеног клуба, а можемо рећи и породице, јер рвање није спорт који има неку дугу традицију. Овде су клуб и прича  о рвању присутни само неколико година и резултати су већ сјајни и то показује да су  развој и унапређење спорта константни и приметни. Ту су и нови спортови и тренери који постављају темеље код нас, а који успевају да се наметну сјајним резултатима. Уверен сам да ће клуб у наставку проширити своје активности, имати што већи број чланова, самим тим и квалитет, са што бољим резултатима“.

Елена каже да се за рвање определила јер га тренира и њен брат,  па јој се допало. На свој успех је поносна и у будућности планира да тренира и да се труди, како би наставила да ниже успехе.

Еленин тренер, Милош Срдић,  истакао је да је њен успех свакако најзапаженији до сада, као и да је упис у њихов клуб увек у току, стога су нови чланови, нова деца, увек добродошли:

,,Рвање у Кули постоји већ четири године, од 2019. И раније смо имали успехе, не баш тако запажене, јер је ово ипак  на државном нивоу, али трудили смо се и радили да дођемо до државне медаље. Имали смо и међународних турнира, и то је прошло успешно. Елена је и на ,,Президент купу“ у Београду, који је био пре око три недеље, на коме су учествовале разне екипе из већих земаља – Америке, Немачке, Француске итд. освојила друго место, у  старијем узрасту, с обзиром на то да је она у млађем, тако да је било сјајних резултата и настављамо даље. Деца су увек добродошла. Упис је увек у току. Бројимо петнаестак чланова,  па кад год дошли – добро дошли“.

Извор: Q media

Претходни чланакУ току замена крова у Основној и средњој школи ,,Петро Кузмјак“ у Руском Kрстуру
Следећаи чланакЗавршен 64. Републички фестивал аматерских позоришта у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here