У току замена крова у Основној и средњој школи ,,Петро Кузмјак“ у Руском Kрстуру

Foto: Q media

РУСКИ КРСТУР, 26.06.2023. – У току је замена крова у Основној и средњој школи са домом ученика  ,,Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру. Радове је обишао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који  је истакао да је управо распуст период који се користи да се школе, уређењем простора, припреме за нову школску  годину:

,,Распуст је период када школе настављају да раде, само у некој другој функцији и неке друге послове. Образовни процес у том периоду није у фокусу, али се школе углавном припремају и сређују за почетак нове школске године. Овде, у Крстуру, тренутно  су прилично велики радови на крову – биће замењен готово цео кров, чак ће и део простора испод крова бити искоришћен у следећој фази, уређен и у функцији целе школе“.

Истакао је да, осим школе у Руском Крстуру, радови теку и у другим школама у нашој општини, па се тако у Основној школи ,,Вук Караџић“ у Црвенки ради на санитарним чворовима, замени расвете и електричних инсталација, а у Основној школи ,,Петефи бригада“ у Кули у току су завршни радови на замени столарије:

,,На територији наше општине, у многим школама, распуст ће бити искоришћен за уређење простора –  у Црвенки, где су у Основној школи радови на санитарним чворовима, вредни скоро 8 милиона динара, и замена унутрашње расвете и електричних инсталација, што је вредно око 3 милиона динара. У Основној школи ,,Петефи Бригада“ у Кули ради се на замени ПВЦ столарије. Сваке године се тај посао фазно ради, а сада ће, са овим радовима, столарија бити комплетно замењена. Ту су и замена расвете и неки мањи послови у осталим школама, углавном кречење и припрема учионица и простора за почетак нове школске године“.

Нагласио је да радови теку и у предшколским установама, па ће тако капацитет јаслица у Црвенки бити проширен:

,,У предшколским установама се такође ради – биће радова и овде, у Крстуру, у вртићу, а у Црвенки ће бити радова који ће прошити капацитет јаслица, тако да ће стартна листа чекања бити драстично смањена. Укупни радови у школама и вртићима, само у току овог распуста, износиће око 40 милиона динара. Они се изводе и током целе године, али фокус је сада, када нема ђака и када све може комфорније, лакше и брже  да се изведе“.

По речима директорке Основне и средње школе са домом ученика ,,Петро Кузмјак“, Наталије Будински, замена крова изузетно значи школи, с обзиром на то да је стари представљао проблем:

,,Ово, наравно, значи нашој школи, јер је кров,  а посебно  овај део који сада мењамо, дотрајао, тако да је представљао потенцијални проблем.  Како је Министарство просвете, уз помоћ локалне самоуправе, обезбедило средства, ми сада имамо нови  кров који ће од септембра дочекати ђаке“.

Извор: Q media

Претходни чланакЕкипа из Апатина победник 14. „Нус купа“
Следећаи чланакДржавна вицешампионка у рвању, Елена Батковић, на пријему код председника општине

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here