У Крушчићу одржано дружење књижевника ,,Сећање на Андрију“

Фото: Qmedia

КРУШЧИЋ, 28.06.2023. – У Крушчићу је, у организацији Задужбине Боре Латиновића, одржано дружење књижевника под називом „Сећање на Андрију“ , посвећено преминулом песнику Андрији Јанковићу. Дружење је одржано у малој сали Месне заједнице Крушчић,  а на њему су учествовали Ђура Папуга, Боро Латиновић, Славко Пап и Марија Дорошки Ковач.

На дружењу је гостовала и Љиљана Ракочевић Делибашић, књижевница из Београда, иначе пореклом из Крушчића, која је истакла да јој заправо више прија да време проводи у Крушчићу него у Београду:

,,Да будем искрена, више боравим овде него у Београду. Овде проводим дивно време у раду, без стреса, тако да сам веома задовољна овог тренутка“.

Како каже, Андрија је својим дугогодишњим радом и израженим резултатима заслужио да се о њему говори:

,,Драго ми је да се ова традиција негује, јер Андрија Јанковић то заслужује својим дугогодишњим радом, израженим резултатима и харизмом. Где год се он ангажовао ту је било успеха. Мислим да је требало можда и омасовити овај сусрет, да постане једна традиција, јер сви имамо нешто да кажемо с обзиром на то да је био наш учитељ и директор наше школе и за сваки дан проведен са њим постоји нека лепа прича“.

Она је испричала и једну анегдоту о њему, показујући да се управо из куће износе оне најбоље и највредније ствари:

,,Прочитала сам једну анегдоту која се и дан данас препричава. У питању су речи које је изговорио његов отац, када је пратио сина који је водио ђачку екскурзију на море и када му је запретио пред свим родитељима: ,,Слушај ти, буде ли се шта од ове ђеце коме десило, немој ми на очи излазити“. Можемо да кажемо да је све прошло у најбољем реду. Из куће се заправо износе те најбоље ствари које се током живота прате“.

Медијски спонзор овог догађаја је ИПЦ Кула.

Извор: Qmedia

Претходни чланакУ суботу се одржава Прва сивачка регата
Следећаи чланакСПОРТ: Кадровске промене у „Хајдуку“ и „Русину“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here