„Полет“ из Каравукова победник Меморијалног турнира „Марко Родић“

Фото: Qmedia

КУЛА, 03.07.2023. – На игралишту фудбалског клуба „Липар“ одржан је традиционални меморијални турнир у фудбалу за млађе категорије „Марко Родић“. Турнир је окупио 12 екипа, виђена је велика борба, али и велики фер плеј. Када је о билансу оних најбољих реч, он је следећи: четврто место заузела је екипа „ЦФК“ из Врбаса, трећи је „Полет“ из Сивца, другопласирана је екипа „Хајдук 1912“ из Куле, док је шампион турнира „Полет“ из Каравукова. Када је о инвидивидуалним признањима реч, најбољи голман турнира је Матеја Ристић из шампионске екипе „Полета“ из Каравукова, најбољи стрелац је Јован Попов из сивачког „Полета“, док је најбољи играч Миљан Шљукић из кулског „Хајдука“. Организатор турнира је фудбалски клуб „Липар“, уз покровитељство Општине Кула и Туристичке организације општине Кула. Председник фудбалског клуба „Липар“, Ђоко Вујовић, истакао је да овај турнир јесте доказ спортског карактера и опредељења самог насељеног места Липар. Такође, захвалио се локалној самоуправи и компанији „Родић“ на великој помоћи без које би организација овог турнира била под знаком питања:

„На турниру је учествовало дванаест екипа, како из општине Кула, тако и из околине. Велику захвалност дугујемо компанији „Родић“ која је и генерални спонзор турнира, а такође смо велику помоћ имали и од општине и месне заједнице Липар. Овај турнир носи са собом велики значај и ми смо зацртали да у будућности он броји већи број екипа, да траје више дана, али отом потом, идемо корак по корак и стрпљиво“.

Фото: Qmedia

Дуго година алфа и омега функционисања фудбалског клуба „Липар“ био је Слободан Рајачић, дугогодишњи председник, а сада почасни председник овог клуба. Рајачић је рекао да је он од самог старта био у врху организације овог турнира, а да су сада дошле неке нове генерације које сасвим коректно обављају посао око организације који је некада био њихова брига:

„Ми смо се од самог старта трудили да турнир из године у годину буде што бољи и масовнији. Не би могли све сами да организујемо и постигнемо да немамо велику помоћ. На првом месту, главни спонзор је компанија „Родић“, којој се ја, у моје име и у име клуба, захваљујем. Такође, захваљујем се и општини Кула јер је добрим делом омогућила да овај турнир изгледа овако лепо. Такође, огромна је заслуга локалне самоуправе што ми у Липару данас имамо просторије клуба за понос и просторије којих се не би постидели ни клубови из много већих средина“.

Фото: Qmedia

Осим сениора, у „Липару“ постоји и школа фудбала за млађе категорије коју води Угљеша Ковач, а који је рекао да школа броји нешто више од двадесеторо деце. Ипак, истакао је и то да је присутан размак у годинама међу децом, што је својеврстан проблем свих мањих места:

„Овај турнир је, пре свега, одржаван због млађих категорија и сви смо ту због млађих нараштаја. Код мене тренира тренутно нешто више од двадесет дечака и девојчица, с тим да је присутан велики распон у годиштима. Управо у том распону се види велики проблем у селима. На пример, код мене у екипи има три момка 2010. годиште, три момка 2011. годиште затим петоро њих који су 2014. годиште и то је велики проблем мањих места као што је Липар. Самим тим, покушавамо да доведемо веће екипе овде у село, како би видели да и села постоје и  да се у селу могу наћи добри дечаци и девојчице који знају, слушају и хоће да тренирају, а најбитније је да се што више форсира спорт у село и резултати ће сами по себи доћи“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакУ Руском Крстуру одржан фестивал русинске културе ,,Црвена ружа“
Следећаи чланакОдржана Прва сивачка регата

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here