Преостала места у средњим школама на територији општине Куле након првог уписног круга

Foto: Moja srednja skola

КУЛА, 03.07.2023. – Распоред ученика по образовним профилима, односно смеровима гимназија и средњих стручних школа, објављен је на порталу Моја средња школа. Након првог круга уписа, у општини Кула преостао је известан број слободних места у средњим школама, које ће неуписани ученици моћи да попуне у другом уписном кругу.

Када је у питању Економско – трговинска школа у Кули, смерови Економски техничар и Комерцијалиста су попуњени и уписаће 30 ученика, смер Кувар похађаће 23 ђака, док ће смер Посластичар/трговац уписати 17 ђака. Дакле, у другом кругу биће слободно 7 места за смер Кувар и 13 за смер Посластичар/трговац.

Средња техничка школа ,,Михајло Пупин“ у Кули уписаће максимално, по 30 ђака, на смерове Електротехничар информационих технологија, Електротехничар рачунара и Електротехничар обновљивих извора енергије. За смер Машински техничар за компјутерско конструисање определило се 12 ђака, Бравара – заваривача биће 8, а смер Механичар моторних  возила је попуњен и за њега неће бити слободних места у другом кругу. Дакле, нераспоређени ученици моћи ће да конкуришу за смерове Машински техничар за компјутерско конструисање, где је преостало 18 слободних места, као и за смер Бравар – заваривач, где су преостала 3 слободна места.

У Средњој стручној школи у Црвенки за смер Возач моторних возила определило се 30 ђака, док је смер Фризер уписало свега 3 ђака, па је на том смеру преостало 27 слободних места у другом уписном кругу.

Основна и средња школа са домом ученика ,,Петро Кузмјак“ у Општи тип гимназије на српском језику уписаће 12 ђака, у Општи тип гимназије на русинском језику 10 ђака, а на смер Туристички техничар уписаће се максималних 30 ђака. Дакле, у другом уписном кругу преостало је 18 места за Општи тип гимназије на српском језику и 20 места за Општи тип гимназије на русинском језику.

Извор: Q media

Претходни чланакОдржана Прва сивачка регата
Следећаи чланакМанифестација ,,Лаванда џез“ по други пут у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here