Ново дечије игралиште постављено и у Новој Црвенки

Фото: Qmedia

НОВА ЦРВЕНКА, 04.07.2023. – У општини  Кула наставља се са постављањем дечијих игралишта, па је тако једно постављено и у Новој Црвенки. Игралиште је обишао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је нагласио да се тренутно припрема неколико игралишта – на Малом Стапару, код Основне школе ,,Петефи Бригада“, али и велико, модерно игралиште код ,,Ламела“:

,,Прошле године смо постављали игралишта у скоро свако насељено место. Тада није било у Новој Црвенки. Ове године је постављено и овде, иако још увек није у потпуности готово и фале неки детаљи. Ове године имамо и велико игралиште на Малом Стапару, једно се тренутно монтира у дворишту  Основне школе ,,Петефи бригада“ и ускоро ће једно велико, модерно игралиште, бити постављено у центру Куле, код ,,Ламела“. Тиме ће у сваком насељеном месту  бити изграђено по најмање једно ново игралиште“.

Он се осврнуо и на претходну годину, када су сва насељена места у општини добила нова игралишта, истакавши  да данас наша општина има највећи број дечијих игралишта у задњих неколико деценија:

,,Укупно гледано, прошле и ове године, изградили смо два нова игралишта у Сивцу, односно једно у Сивцу и друго на Малом Стапару, по једно ново игралиште у Крушчићу, Руском Крстуру и у Црвенки. У Липару, такође, имамо  једно модерно игралиште, са тартан подлогом.  Ту су и игралиште на Јарошу, игралиште код Основне школе ,,Петефи бригада“, на Гедеру и практично два нова у Горњем граду. Дакле, у сваком насељеном месту изграђена су нова дечија игралишта. Постојећа се поправљају и додају се нова, па тако данас имамо највећи број дечијих игралишта у задњих десет до тридесет година. Тај тренд ће се наставити, наставићемо са постављањем нових игралишта у предшколским установама и школама, и идеја је да из године у годину свако насељено место, па и најмање насељено, добије бар једно ново игралиште“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСедмодневни извештај о стању квалитета ваздуха
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here